SütiSári

Semmi más csak sütés

Fahéjas csiga

ht.jpg

 

Fogadj Örökbe Alapítványt egy család hozta létre Rita, a párja Attila, és két lánya Anna és Zita. Céljuk segíteni a rászoruló menhelyeken (anyagi és tárgyi adományokkal), és legmegfelelőbb tulajdonost megtalálni a gazdátlan kutyusoknak, cicáknak. 2020-ban létrehozták egy webshopot és 2021-ben egy  Domonyvölgyi öt férőhelyes mentőközpontot is.

Ha szeretnéd támogatni a munkájukat, akkor támogasd adót 1%-val.

Adószám: 19102368-1-13

Weboldal: http://fogadjorokbe.com/

Hozzávalók a tésztához:

  • 155 g tej
  • 3,5 g instant élesztő
  • 63 g liszt
  • 25 g kristálycukor
  • 2 g só
  • 30 g vaj
  • 1 db tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g barnacukor
  • 2 kk. fahéj
  • 20 g vaj

Elkészítése:

 

  1. A meleg vizet a cukrot összekeverjük és felfuttatjuk benne a száraz élesztőt.(kb. 15 percig)
  2. A lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást majd a vajat hozzáadjuk és kézzel összegyúrjuk a tésztát.
  3. 1 óráig meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A fahéjat, a cukrokat szárazon, összekeverjük.
  5. A tésztát kinyújtjuk, lekenjük vajjal, megszórjuk a fahéjas keverékkel.
  6. Feltekerjük a tésztát és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
  7. 20 percig kelesztjük a csigákat.
  8. Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6318092132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása