SütiSári

Semmi más csak sütés

Csokis CRÈME BRÛLÉE

eeee_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 3 dl laktóz mentes tejszín (legalább 35%-os)
  • 1,32 dl laktóz mentes tej
  • 60 g kristálycukor
  • 22 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojássárgája
  • 2 kk. vanília aroma

A tetejére: kb. 3 evőkanál kristálycukor

Forma:4 db kerámiaforma 10x4,5cm

Elkészítése:

  1. Először előmelegítjük a sütőt 140°C-ra (légkeverés nélkül, alsó-felső sütés).
  2. Egy gyorsforralóban vizet forralunk.
  3. Egy tálban a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót, a kakaóport, a vanília aromát és a tojássárgáját összekeverjük.
  4. Fontos, hogy a habverővel ne habosítsunk, mert az alapba levegő buborékok kerülnek, és ne keverjük össze külön a cukrot a tojássárgájával.
  5. A formába öntjük.
  6. A tepsibe forró vizet öntünk az alapig.
  7. Sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ.
  8. Akkor jó a brûlée, ha nem ragad az ujjunkra és krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos. Azonnal kivesszük a vízfürdőből, hogy ne süljön tovább a krém.
  9. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  10. Tálaláskor a krém tetejére kristálycukrot szórunk, egyenletesen eloszlatjuk. Majd szakácsfáklyával rákaramellizáljuk a cukrot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2118091596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása