SütiSári

Semmi más csak sütés

Császárzsemle

you_8.jpg

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 kk. só
  • 1 kk. kristálycukor
  • 75 g tej
  • 75 g víz
  • 3,5 g porélesztő
  • 20 g vaj

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban és tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarva 1 óráig meleg helyen kelesztjük a tésztát.
  3. 6 egyenlő részre osztjuk tésztát, ezután kigömbölyítjük őket.
  4. A videóban látható módon megformázzuk a császárzsemléket.
  5. Vízzel lekentjük a császárzsemléket.
  6. Újabb 15 percig kelesztjük a zsemléket.
  7. Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 25 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4518091904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása