Hozzávalók a piskótához
- 4 db tojás
- 68 g kristálycukor
- 68 g liszt
túrókrémhez:
- 3 db lapzselatin
- 350 g túró
- 1 db narancs leve
- 150 g porcukor
- 230 g habtejszín
- 2 ek. citromlé
- 6 g citromfű
lemon curd-höz:
- 1 db lapzselatin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db citrom leve
- 50 g kristálycukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 50 g vaj
+ 3 kk. meggylekvár
Elkészítése:
- Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibéleljük sütőpapírral az alját és az oldalát, vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk.
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
- Kihűlt a piskótára visszatesszük a tortakarikába.
- A piskótát lekenjük meggylekvárral.
- A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
- A túrós réteghez a túrót, a porcukorral, narancslevét botmixerrel átkeverjük.
- Hozzáadjuk az apóra vágott citromfüvet és a citrom levét.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk a túróhoz.
- A tejszínes krémhez hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez.
- A tortaformába öntjük a krémet és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
- A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
- Addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- Hozzáadjuk a vajat és lapzselatin.
- Megvárjuk míg kihűl a curd és ráöntjük a tortára tetejére
- Egyenletesen elkentjük és 1- 3 órára a hűtőbe visszatesszük.
- Megvárjuk, míg megköt az curd és kivágjuk a torta karikából. Díszítése tetszés szerint gyümölccsel vagy csokival.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6418091642
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.