Hozzávalók a piskótához
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g liszt
A krémhez:
- 6 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- + lemon curd
lemon curd-höz:
- 3 citrom reszelt héja
- 3db citrom leve
- 150 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 150 g vaj
A piskóta elkészítése:
- Egy 18 cm átmérőjű tortaformának az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral, majd vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk.
- A tojásokat ketté választjuk két tálban fehérjére és sárgájára.
- A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel, a kristálycukorral és utána hozzáadjuk a tojássárgáját.
- A lisztet laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 25-percig.
A lemon cud elkészítése:
- A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
- Vízgőz felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- A vízgőzről levéve hozzáadjuk a vajat.
A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót és a lemon curd-öt. Egy kis adagot félre teszünk, amit majd a torta oldalán lecsurgatjuk.
Ha a piskóta kihűlt, három egyenlő részre felvágjuk. A piskóta tetejét lekentjük krémmel. Utána a hűtőbe tesszük a tortát.
Egy kis maradék tejszínt világos lilára beszínezzük, majd a videóban látható módon díszítjük a tortát. A félre tett lemon curd-öt kicsit megmelegítjük és habzsákba töltjük, majd a torta oldalán lecsorgatjuk. Én mák macaronnal és szederrel, mentával díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.