Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 80 g kristálycukor
- 80 g liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 60 g porcukor
- 150 g túró
- 3 ek. citromlé
- 3 ek. vanília aroma
A gyümölcs réteghez:
- 234 g josta
- 89 g kristálycukor
- 3 db lapzselatin
A piskóta lekenésére: 4 evőkanál szederlekvár
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10-percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- Lekentjük szederlekvárral és sütőpapír segítségével feltekerjük.
- Hűtőbe tesszük a piskóta tekercset
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.
- A túróhoz hozzáadjuk a citromlevet és a vanília aromát.
- A túrót tejszínhez forgatjuk.
- Egy tálba hideg vizet öntünk, és a lapzselatinokat megáztatjuk.
- A jóstát cukorral melegítjük és elkeverjük benne a lapzselatinokat.
- Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Egy üvegtálat kibélelünk folpackkal.
- Egyenlő részekre szeleteljük a piskóta tekercset.
- Az üveg edény aljára és az oldalára tesszük a piskóta darabokat
- Elsimítjuk az egyik réteg tejszínt a piskóta réteg tetején.
- Ráhelyezzük a gyümölcs réteget.
- Utolsó réteg tejszínt elsimítjuk a charlotte tetején.
- Kipakoljuk a maradék piskótával tetejét.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap egy tányérra kiborítjuk a charlotte-t.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618091584
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.