SütiSári

Semmi más csak sütés

Charlotte

oooo.jpg

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 60 g porcukor
  • 150 g túró
  • 3 ek. citromlé
  • 3 ek. vanília aroma

A gyümölcs réteghez:

  • 234 g josta
  • 89 g kristálycukor
  • 3 db lapzselatin

 

A piskóta lekenésére: 4 evőkanál szederlekvár

 

Elkészítése:

  1. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10-percig.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
  7. Lekentjük szederlekvárral és sütőpapír segítségével feltekerjük.
  8. Hűtőbe tesszük a piskóta tekercset
  9. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.
  10. A túróhoz hozzáadjuk a citromlevet és a vanília aromát.
  11. A túrót tejszínhez forgatjuk.
  12. Egy tálba hideg vizet öntünk, és a lapzselatinokat megáztatjuk.
  13. A jóstát cukorral melegítjük és elkeverjük benne a lapzselatinokat.
  14. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  15. Egy üvegtálat kibélelünk folpackkal.
  16. Egyenlő részekre szeleteljük a piskóta tekercset.
  17. Az üveg edény aljára és az oldalára tesszük a piskóta darabokat
  18. Elsimítjuk az egyik réteg tejszínt a piskóta réteg tetején.
  19. Ráhelyezzük a gyümölcs réteget.
  20. Utolsó réteg tejszínt elsimítjuk a charlotte tetején.
  21. Kipakoljuk a maradék piskótával tetejét.
  22. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  23. Másnap egy tányérra kiborítjuk a charlotte-t.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618091584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása