SütiSári

Semmi más csak sütés

Bejgli

 

Hozzávalók 3 rúd bejglihez:

  • 450 g liszt
  • 188 g vaj
  • 2 db tojás
  • 30 g kristálycukor
  • 15 g élesztő
  • 113 g tej
  • 1 csipet só
  • 1 ek. tejföl

Diós töltelék:

  • 100 g darált dió
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 60 g porcukor
  • 2 kk. kandírozott gyömbér
  • 3 ek. tej

Mákos töltelék:

  • 50 g porcukor
  • 3 kk. meggylekvár
  • 100 g darált mák
  • 2 kk. kandírozott gyömbér
  • 1 narancs reszelt héja
  • fél citrom reszelt héja
  • 30 g háztartási keksz
  • 3 ek. tej

 

Nutellás-banános

  • 100 g nutella
  • 1 db banán
  • 30 g darált mandula

Lekenéshez: 1db tojás

 

Elkészítése:

  1. A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a tejet, a tejfölt és a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle.
  3. Három részre osztjuk a tésztát és a fóliába csomagjuk őket.
  4. A hűtőben 2 óráig pihentetjük a tésztákat.
  5. A dió és a mák töltelék hozzávalóit összekeverjük egy-egy tálban.
  6. A tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán.
  7. A tésztát közepén megkenjük mákos töltelékkel és az oldalát és a szélét másfél ujjnyi csíkban nem kenjük meg a tésztát töltelékkel.
  8. A széleit behajtjuk a tésztának és alulról felfelé haladva feltekerjük.
  9. Óvatosan áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, a hajtással lefelé.
  10. Ugyanezzel a módszerrel készítjük el a diós töltelék esetén is.
  11. A nutellás bejgli esetén megkenjük nutellával, megszórjuk darált mandulával és karikára vágott banánt pakolunk rá. Így tekerjük fel a bejglit és áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, a hajtással lefelé.
  12. A bejglik tetejét megszúrjuk villával és egész felvert tojással lekenjük a tészta tetejét.
  13. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 35 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4418092298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása