Hozzávalók:
- 100 g zabliszt
- 100 g liszt
- 50 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 175 g vaj
- 2,5 g szódabikarbóna
- 1 db tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 115g vaj
- 2 dl tejszín
- 300 ml sűrített tej
- 5 ml vanília aroma
- 100 g kristálycukor
Tetejére:
- 275 ml tejszín
- 1 csomag habfixáló
+ 5 banán
Elkészítése:
- A liszteket, a sót és szódabikarbonát szárazon összekeverjük egy tálban
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a tésztát összegyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
- Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- A töltelék előkészítése:
- Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
- A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
- A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 160°C-on (alsó-felső sütési mód) 35 percig sütjük.
- Levesszük róla a rizst és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
- A cukrot, a vajat és sűrítetett tejet összekeverjük és karamellizáljuk, míg világosbarna színű nem lesz.
- Megvárjuk, még kihűl a karamell.
- A kihűlt tészta aljára helyezzük rá a karikára vágott banánt és ráöntjük a tölteléket.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük a pitét.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- Másnap ezzel a felvert tejszínnel díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218091610
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.