SütiSári

Semmi más csak sütés

Banoffee pie

pppp_2.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

  • 100 g zabliszt
  • 100 g liszt
  • 50 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 175 g vaj
  • 2,5 g szódabikarbóna
  • 1 db tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 115g vaj
  • 2 dl tejszín
  • 300 ml sűrített tej
  • 5 ml vanília aroma
  • 100 g kristálycukor

Tetejére:

  • 275 ml tejszín
  • 1 csomag habfixáló

+ 5 banán

 

 

 

Elkészítése:

 

  1. A liszteket, a sót és szódabikarbonát szárazon összekeverjük egy tálban
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a tésztát összegyúrjuk.
  4. Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
  5. Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
  6. A töltelék előkészítése:
  7. Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
  8. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
  9. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá.
  10. Előmelegített sütőben 160°C-on (alsó-felső sütési mód) 35 percig sütjük.
  11. Levesszük róla a rizst és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
  12. A cukrot, a vajat és sűrítetett tejet összekeverjük és karamellizáljuk, míg világosbarna színű nem lesz.
  13. Megvárjuk, még kihűl a karamell.
  14. A kihűlt tészta aljára helyezzük rá a karikára vágott banánt és ráöntjük a tölteléket.
  15. Egy éjszakára hűtőbe tesszük a pitét.
  16. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  17. Másnap ezzel a felvert tejszínnel díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218091610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása