SütiSári

Semmi más csak sütés

Almás rétes

uuuu.jpg

 

Magyarország egyelten vidramenhelye a Petesmalmi Vidrapark. Elsősorban menhely és a látogatók természetes közegben csodálhatják a vidrákat.

Ha szeretnéd támogatni a vidra menhelyet, akkor, támogasd adója 1%-kal.

Adószám: 19191777-2-14 - Somogy Természetvédelmi Szervezet

Facebook oldaluk: https://hu-hu.facebook.com/petesmalmi.vidrapark/

Hozzávalók:

  • 400 g alma
  • fél citrom leve
  • 120 g darált dió
  • 100 g barnacukor
  • 2 kk. fahéj
  • 2 kk. darált háztartási keksz
  • 50 g kandírozott gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csomag rétes tészta

Elkészítése:

  1. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a citromlevét, a gyömbért, a fahéjat, a barnacukrot és a szerecsendiót.
  3. Puhára főzzük az alma tölteléket és végül hozzáadjuk a diót.
  4. Vizes konyharuhára tesszük az első lapot, majd megkenjük vajjal a tetejét, rátesszük a követkő lapot, újra vajjal lekenjük és ezt ismételjük míg el nem fogy a réteslap.
  5. Ráhelyezzük a tölteléket a tésztára és megszórjuk darált háztartatási keksszel.
  6. Végül feltekerjük a tésztát és lekenjük a tetejét egész tojással.
  7. Megszúrjuk a tészta tetejét villával és előmelegített 180°C-os sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6518092122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása