Közelegnek az ünnepek, így arra gondoltam csinálok nektek egy gyorsan összedobható zserbót.45 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók a tésztához
- 100 g búzaliszt
- 100 g darált dió
- 120 g dkg vaj
- 60 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 db tojássárgája
- 25 g kristálycukor
- 2 db tojásfehérje
- 25 g kristálycukor
- 90 g étcsokoládé
A tetejére: baracklekvár vagy szőlős-birsalmás lekvár
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a vaníliás cukrot, a porcukrot a vajjal elmorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
- Fóliába csomagaljuk és 15 percre a fagyasztóba tesszük.
- A krémhez külön felverjük a tojássárgáját a cukorral, a fehérjét a cukorral és végül a tejszínt a habfixálóval.
- A csokit felolvasztjuk és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához és a többi hozzávalót is.
- Hűtőbe tesszük hűlni a krémet
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük és előmelegített sütőben 180°Cos sütőben (légkeverés nélkül) 10 percig sütjük.
- Megvárjuk, míg kihűl a tészta.
- A krémet sima csöves habzsákba töltjük.
- A videóban látható módon rétegezzük a pohárkrémet.
- A tetejére jöhet a lekvár és esetleg megszórhatjuk a pörkölt darált dióval
- A díszíthetjük, megmarad tésztával vagy felvert tejszínhabbal.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3618090998
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.