SütiSári

Semmi más csak sütés

Zserbó pohárkrém

Közelegnek az ünnepek, így arra gondoltam csinálok nektek egy gyorsan összedobható zserbót.45 perc alatt elkészíthető.

dsc_7399.jpg

Hozzávalók a tésztához

  • 100 g búzaliszt
  • 100 g darált dió
  • 120 g dkg vaj
  • 60 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 db tojássárgája
  • 25 g kristálycukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 25 g kristálycukor
  • 90 g étcsokoládé

A tetejére: baracklekvár vagy szőlős-birsalmás lekvár

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a vaníliás cukrot, a porcukrot a vajjal elmorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagaljuk és 15 percre a fagyasztóba tesszük.
  3. A krémhez külön felverjük a tojássárgáját a cukorral, a fehérjét a cukorral és végül a tejszínt a habfixálóval.
  4. A csokit felolvasztjuk és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához és a többi hozzávalót is.
  5. Hűtőbe tesszük hűlni a krémet
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük és előmelegített sütőben 180°Cos sütőben (légkeverés nélkül) 10 percig sütjük.
  7. Megvárjuk, míg kihűl a tészta.
  8. A krémet sima csöves habzsákba töltjük.
  9. A videóban látható módon rétegezzük a pohárkrémet.
  10. A tetejére jöhet a lekvár és esetleg megszórhatjuk a pörkölt darált dióval
  11. A díszíthetjük, megmarad tésztával vagy felvert tejszínhabbal.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3618090998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása