SütiSári

Semmi más csak sütés

Vörösboros kuglóf

dsc_5800.jpg

Hozzávalók:

  • 280 g liszt
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 70 g étcsokoládé
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 175 g vörösbor
  • 200 g vaj+a forma kikenésére
  • 4 db tojás

 

Elkészítése:

Egy kuglóf formát vékonyan kikenjük vajjal és kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeveréses). A tojásokat ketté választjuk sárgájára és fehérjére. A tojássárgájához hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a cukor felét és vaníliás cukrot. Habosra keverjük a tojássárgás keveréket. A lisztet, a sütőport és a kakaóport beleszitáljuk a tojásos keverékhez. Végül hozzáadjuk a vörösbort. A tojásfehérjét a maradék cukorral 70%-ig habbá verjük, és laza mozdulatokkal elkeverjük a lisztes keverékkel. Ízlés szerint adjuk hozzá az étcsokoládét. A tésztát a kuglóf formába öntjük és sütőbe tesszük 40 perc alatt készre sütjük. Ha 30 perc eltelt akkor tű próbával ellenőrizzük, hogy a sütemény jó-e. Ha kész a sütemény hagyjuk kihűlni és utána fordítsuk ki a formából.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr418090918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása