Hozzávalók:
- 280 g liszt
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 20 g vaníliás cukor
- 70 g étcsokoládé
- 200 g kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 175 g vörösbor
- 200 g vaj+a forma kikenésére
- 4 db tojás
Elkészítése:
Egy kuglóf formát vékonyan kikenjük vajjal és kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeveréses). A tojásokat ketté választjuk sárgájára és fehérjére. A tojássárgájához hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a cukor felét és vaníliás cukrot. Habosra keverjük a tojássárgás keveréket. A lisztet, a sütőport és a kakaóport beleszitáljuk a tojásos keverékhez. Végül hozzáadjuk a vörösbort. A tojásfehérjét a maradék cukorral 70%-ig habbá verjük, és laza mozdulatokkal elkeverjük a lisztes keverékkel. Ízlés szerint adjuk hozzá az étcsokoládét. A tésztát a kuglóf formába öntjük és sütőbe tesszük 40 perc alatt készre sütjük. Ha 30 perc eltelt akkor tű próbával ellenőrizzük, hogy a sütemény jó-e. Ha kész a sütemény hagyjuk kihűlni és utána fordítsuk ki a formából.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.