Hozzávalók a tésztához:
- 3 db tojássárgája
- 202 g kristálycukor
- 150 g étcsoki
- 165 g vaj
- 122 g liszt
- 24 g kakaópor
- ½ kk. sütőpor
- 1 csipet só
- 3 kk. vanília esszencia
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 3 db tojásfehérje
- 40 g kristálycukor
- 6 ek. kávé
A babapiskóta réteghez:
- 60 g babapiskóta
- 3 ek. kávé
Elkészítése:
- A lisztet, a kakaóport, a sütőport és sót egy tálban összekeverjük.
- A vajat és csokoládét felolvasztjuk a mikróban.
- A tojássárgáját, a vajas keveréket és kristálycukrot összekeverjük.
- Utána apránként hozzáadjuk száraz keveréket is.
- A tojásfehérjét, a mascarponét, a kristálycukrot és a kávét egy tálban összekeverjük.
- A babapiskótákat apró darabokra tördeljük.
- Egy tálban megforgatjuk a babapiskótát a kávéban.
- 23x23 cm formába tesszük a tésztát és kenőkéssel elsimítjuk. Utána kanalanként hozzáadjuk a mascarponés keveréket és megszórjuk babapiskótával.
- Előmelegített 175°C-os sütőben 28 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
- Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől is függ, meddig kell sütni.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218091268
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.