SütiSári

Semmi más csak sütés

Tarte tatin

yootube.jpg

 

Talán az édesanyám miatt éreztem így. Vannak napok, amikor úgy éreztem, bárcsak megfeleltem, megfelelnék neki, de én soha nem voltam jó semmiben. A zongora és a tánc fellépéseim nem tetszettek neki. Nagyon rosszul esett ez nekem. Úgy éreztem mintha kést dobtak volna a szívembe. Amióta lelépett azóta rátaláltam a sütésre, ez tud kikapcsolni, mert ezt az egy dolgot szeretem a legjobban.

Én egész életemben keresem a helyem, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Rátaláltam arra, amit igazán szeretek, és igyekszem nem feladni és odatenni magam nap, mint nap.

A tarte tatin volt a legelső videó, ami feltöltöttem.

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g finomliszt
  • 150 g vaj 
  • 1 db tojás 
  • 1 csipet só 
  • 2 vanília aroma
  • vaníliás cukor
  • 1 kk. fahéj

 

 

 

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd utána hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a vizet. Utána az összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe 30 percre.

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4 közepes db alma
  • 180 g kristálycukor
  • 70 g vaj
  • 10 dkg durvára őrölt dió
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió frissen reszelve

 + 2 kk. baracklekvár

 

Az almákat megpucoljuk és kicsumázzuk, majd félbe és utána negyedekre vágjuk fel. Az almákat beízesítjük a fűszerekkel. Az almákat megpároljuk egy serpenyőben és kiszedjük egy tálra. A cukrot elkezdjük karamellizálni, és utána hozzáadjuk a sótlan vajat. Az üvegedény aljárra öntjük a karamellt és ráhelyezzük az almákat. Megszórjuk az alma tetejét a darált dióval. A tésztát nagyobbra nyújtjuk, mint az edény nagysága és lekenjük baracklekvárral. Végül az almák tetejére helyezzük a tésztát. A tészta széleit lenyomkodjuk. És egy kés segítségével a tarte tatin közepére vágunk egy lyukat.  

 

Előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses) és 30 percig sütjük. Majd utána kivesszük a sütőből a tarte tatin-t és várunk 5 percet. Utána még melegen egy tálra borítjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr10018091230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása