Talán az édesanyám miatt éreztem így. Vannak napok, amikor úgy éreztem, bárcsak megfeleltem, megfelelnék neki, de én soha nem voltam jó semmiben. A zongora és a tánc fellépéseim nem tetszettek neki. Nagyon rosszul esett ez nekem. Úgy éreztem mintha kést dobtak volna a szívembe. Amióta lelépett azóta rátaláltam a sütésre, ez tud kikapcsolni, mert ezt az egy dolgot szeretem a legjobban.
Én egész életemben keresem a helyem, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Rátaláltam arra, amit igazán szeretek, és igyekszem nem feladni és odatenni magam nap, mint nap.
A tarte tatin volt a legelső videó, ami feltöltöttem.
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g finomliszt
- 150 g vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 2 vanília aroma
- vaníliás cukor
- 1 kk. fahéj
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd utána hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a vizet. Utána az összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe 30 percre.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 közepes db alma
- 180 g kristálycukor
- 70 g vaj
- 10 dkg durvára őrölt dió
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió frissen reszelve
+ 2 kk. baracklekvár
Az almákat megpucoljuk és kicsumázzuk, majd félbe és utána negyedekre vágjuk fel. Az almákat beízesítjük a fűszerekkel. Az almákat megpároljuk egy serpenyőben és kiszedjük egy tálra. A cukrot elkezdjük karamellizálni, és utána hozzáadjuk a sótlan vajat. Az üvegedény aljárra öntjük a karamellt és ráhelyezzük az almákat. Megszórjuk az alma tetejét a darált dióval. A tésztát nagyobbra nyújtjuk, mint az edény nagysága és lekenjük baracklekvárral. Végül az almák tetejére helyezzük a tésztát. A tészta széleit lenyomkodjuk. És egy kés segítségével a tarte tatin közepére vágunk egy lyukat.
Előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses) és 30 percig sütjük. Majd utána kivesszük a sütőből a tarte tatin-t és várunk 5 percet. Utána még melegen egy tálra borítjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.