SütiSári

Semmi más csak sütés

Szilvás galette

kkkk_2.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 1 kk. fahéj
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 500 g szilva
  • 6 ek. kristálycukor
  • 3 ek. keményítő
  • 2 csipet szerecsendió
  • 1 kk. fahéj

+ ribizli lekvár

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a porcukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez a hideg előre felkockázott vajat és elmorzsoljuk benne
  3. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát.
  4. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. A szilvát egyenlő részre vágjuk és beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a szilvához a keményítőt, a cukrot és a fűszereket.
  6. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra.
  7. A tésztát lekenjük ribizli lekvárral és egyenletesen kipakoljuk szilvával a tészta tetejét.
  8. Majd utána a tészta széleit behajtjuk.
  9.  Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1118091248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása