Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 200 g vaj
- 1 kk. fahéj
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 500 g szilva
- 6 ek. kristálycukor
- 3 ek. keményítő
- 2 csipet szerecsendió
- 1 kk. fahéj
+ ribizli lekvár
Elkészítése:
- A lisztet, a porcukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztes keverékhez a hideg előre felkockázott vajat és elmorzsoljuk benne
- Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát.
- 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
- A szilvát egyenlő részre vágjuk és beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a szilvához a keményítőt, a cukrot és a fűszereket.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra.
- A tésztát lekenjük ribizli lekvárral és egyenletesen kipakoljuk szilvával a tészta tetejét.
- Majd utána a tészta széleit behajtjuk.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1118091248
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.