Két fajtája létezik: a paletas de aguas (víz- és gyümölcslé alapú), és a paletas de leche/de crema (tej- vagy tejszínalapú). Tocumbo városában még egy hatalmas paleta szobrot is emeltek a mexikóiak.
Hozzávalók:
- 373 g szeder
- 375 g tej
- 125 g kristálycukor
- 125 g tejszín
- 3 ek. citromlé
- 5 szál citromfű
Elkészítése:
- A szedret botmixerrel összepürésítjük, és a magvaitól átszűrjük.
- Hozzáadjuk az apóra vágott citromfüvet, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a citromlevét.
- Egy tálba öntjük, lefóliázzuk és 1 órára fagyasztóba tesszük.
- 2-szer átmegyünk rajta botmixerrel, hogy összetörjük a jégkristályokat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318091152
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.