Hozzávalók a francia piskótához:
- 250 g liszt
- 250 g kristálycukor
- 100 g vaj
- 7 db kandírozott narancshéj
- 8 db tojás
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 200 g étcsokoládé
Lemon curd:
- 2 db citrom leve és héja
- 2 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g vaj
Habbá vert tejszín:
- 450 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 100 g porcukor
Elkészítése:
- A vajat mikróban felolvasztjuk és miután langyosra hűlt csak akkor adjuk a tésztához. (4-es pont)
- A tojásokat a cukorral addig keverjük habverő géppel, még ki nem fehérjédig.
- Két részletben hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót.
- Hozzáadjuk a kihűlt vajat (1-es pont) és előre felvágott kandírozott narancshéjat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kenőkéssel egyenletesen elsimítjuk a tésztát.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Krém elkészítése:
A forró tejszín ráöntjük a csokira. Elkeverjük, míg a csoki el nem olvad, majd fagyasztóba tesszük.
Lemon curd elkészítése:
- A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
- Vízgőz felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- A vízgőzről levéve hozzáadjuk a vajat.
A tejszín:
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót és porcukrot.
- A habbá vert tejszínt két egyenlő részre osztjuk.
A csoki ganachet habbá verjük és hozzáadjuk a tejszínt. Egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
A citromos krémhez hozzáadjuk 3 evőkanál mascarponét, 3 evőkanál lemon curd-öt és a másik fél tejszínt. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
A piskótából számot formázunk és félbe vágjuk. A krémet egyenletesen eloszlatjuk a videóban látható módon, a piskótákon.
A díszítése mindenkinek tetszése szerint. Én fondantból darts nyilakat formáztam, eperrel, málnával és egy kis kék macaronnal díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.