SütiSári

Semmi más csak sütés

Szám torta

dsc_7807.jpg

Hozzávalók a francia piskótához:

  • 250 g liszt
  • 250 g kristálycukor
  • 100 g vaj
  • 7 db kandírozott narancshéj
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 200 g étcsokoládé

Lemon curd:

  • 2 db citrom leve és héja
  • 2 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g vaj

Habbá vert tejszín:

  • 450 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 100 g porcukor

 

Elkészítése:

  1. A vajat mikróban felolvasztjuk és miután langyosra hűlt csak akkor adjuk a tésztához. (4-es pont)
  2. A tojásokat a cukorral addig keverjük habverő géppel, még ki nem fehérjédig.
  3. Két részletben hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót.
  4. Hozzáadjuk a kihűlt vajat (1-es pont) és előre felvágott kandírozott narancshéjat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kenőkéssel egyenletesen elsimítjuk a tésztát.
  6. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Krém elkészítése:

A forró tejszín ráöntjük a csokira. Elkeverjük, míg a csoki el nem olvad, majd fagyasztóba tesszük.

      Lemon curd elkészítése:

  1. A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
  3. Vízgőz felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
  4. A vízgőzről levéve hozzáadjuk a vajat.

A tejszín:

  1. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót és porcukrot.
  2. A habbá vert tejszínt két egyenlő részre osztjuk.

A csoki ganachet habbá verjük és hozzáadjuk a tejszínt. Egy csillagcsöves habzsákba töltjük.

A citromos krémhez hozzáadjuk 3 evőkanál mascarponét, 3 evőkanál lemon curd-öt és a másik fél tejszínt. Csillagcsöves habzsákba töltjük.

A piskótából számot formázunk és félbe vágjuk. A krémet egyenletesen eloszlatjuk a videóban látható módon, a piskótákon.

A díszítése mindenkinek tetszése szerint. Én fondantból darts nyilakat formáztam, eperrel, málnával és egy kis kék macaronnal díszítettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5918091006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása