Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 100 g kenyérliszt
- 20 g élesztő
- 200 ml víz+3 ek. víz
- 4 ek. extra szűz olíva olaj
Néró szőlő a szőlő réteghez
- 431 g Néró szőlő
- 80 g kristálycukor
- 5 ek. extra szűz olíva olaj
- 2 tk. rozmaring
Elkészítése:
- A vizet 40°C-ig melegítjük.
- Egy tálban összekeverjük 3 ek. vizet az élesztővel.
- A kétféle lisztet összekeverjük.
- Végül a dagasztó gépben összekeverjük a maradék hozzávalókkal.
- A tészta akkor jó, ha elválik az üst falától.
- 35 percig meleg helyen kelesztjük a tésztát.
- A tésztát kettéosztjuk.
- 23x23 cm-re nyújtjuk a tésztát.
- 23x23 cm-es formába tesszük a tésztát és megszórjuk a cukor felével, a szőlő felével és fele rozmaringgal.
- Tetején ugyanezt a rétegezést végezzük el.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 40 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2918091218
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.