SütiSári

Semmi más csak sütés

Schiacciata con l'uva (toszkán szőlős kelt lepény)

youtube_3.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g liszt
  • 100 g kenyérliszt
  • 20 g élesztő
  • 200 ml víz+3 ek. víz
  • 4 ek. extra szűz olíva olaj

Néró szőlő a szőlő réteghez

  • 431 g Néró szőlő
  • 80 g kristálycukor
  • 5 ek. extra szűz olíva olaj
  • 2 tk. rozmaring

Elkészítése:

  1. A vizet 40°C-ig melegítjük.
  2. Egy tálban összekeverjük 3 ek. vizet az élesztővel.
  3. A kétféle lisztet összekeverjük.
  4. Végül a dagasztó gépben összekeverjük a maradék hozzávalókkal.
  5. A tészta akkor jó, ha elválik az üst falától.
  6. 35 percig meleg helyen kelesztjük a tésztát.
  7. A tésztát kettéosztjuk.
  8. 23x23 cm-re nyújtjuk a tésztát.
  9. 23x23 cm-es formába tesszük a tésztát és megszórjuk a cukor felével, a szőlő felével és fele rozmaringgal.
  10. Tetején ugyanezt a rétegezést végezzük el.
  11. Előmelegített 180°C-os sütőben 40 percig sütjük.
  12. Tűpróbával ellenőrizzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2918091218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása