SütiSári

Semmi más csak sütés

Rózsalekvár

rzslekvar_yo.jpg

 

Hozzávalók:

  • 7 ek. citromlé
  • 4 fej rózsa
  • 2 dl víz
  • 203 g kristálycukor
  • 12 g vaníliás cukor
  • 3 ek. 3:1 dzsemfix

Elkészítése:

  1. A rózsa szirmait alaposan megmossuk.
  2. A szirmokat lecsöpögtetjük egy papírtörlő kendőn.
  3. A szirmokat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a citromlevet és a vizet.
  4. 1 teljes napot ázni hagyjuk a szirmokat.
  5. A szirmokat leszűrjük és a leszürt vizet feltesszük főzni.
  6. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot.
  7. 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a szirmokat és a dzsemfixet.
  8. Üvegben töltjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7918091162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása