SütiSári

Semmi más csak sütés

Ricotta répatorta

Hozzávalók:

  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 380 g ricotta
  • 1 csipet só
  • 3 db tojásfehérje
  • 125 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 150 g reszelt répa

dsc_7714.jpg

 

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral, robotgéppel habosra verjük és hozzáadjuk a tojássárgáját.  A tojásfehérjét egy kis kanál cukorral kemény habbá verjük. A vajas keverékhez adjuk a ricottát és a reszelt répát, simára keverjük. A tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a ricottás masszához. A lisztes keveréket hozzáadjuk a ricottás keverékéhez. A masszát egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7418090980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása