Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 380 g ricotta
- 1 csipet só
- 3 db tojásfehérje
- 125 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 150 g reszelt répa
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral, robotgéppel habosra verjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét egy kis kanál cukorral kemény habbá verjük. A vajas keverékhez adjuk a ricottát és a reszelt répát, simára keverjük. A tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a ricottás masszához. A lisztes keveréket hozzáadjuk a ricottás keverékéhez. A masszát egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.