Hozzávalók red velvet tésztájához:
- 70 g étcsokoládé
- 113 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 5 g vanília aroma
- 8 g kakaópor
- 1 csipet só
- 60 g liszt
- piros ételfesték
Mascarpone örvény:
- 230 g mascarpone
- 50 g kristálycukor
- 1 db tojássárgája
- 3 g vanília aroma
Elkészítése:
- Csokit és vajat vízgőz felett felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, vanília aromát és csipet sót.
- Szitálva hozzáadjuk a lisztet és kakaóport.
- Végül a piros ételfestéket.
- 3 evőkanál tésztát félre teszünk egy kis tálban.
- Egy sütőpapírral bélelt tortaformába (20 cm) öntjük a tésztát.
- Egy kenőkés segítségével elsimítjuk vagy egy kis kanállal a tésztát.
- A mascarponét, a tojássárgáját, a cukrot, és vanília aromát habverővel összekeverjük.
- Rásimítjuk a tésztára és a már félre tett tésztát ráhelyezzük a videóban látható módon.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 28-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9118091014
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.