SütiSári

Semmi más csak sütés

Red velvet sajttorta

l.jpg

Hozzávalók red velvet tésztájához:

  • 70 g étcsokoládé
  • 113 g vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 5 g vanília aroma
  • 8 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 60 g liszt
  • piros ételfesték

Mascarpone örvény:

  • 230 g mascarpone
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 3 g vanília aroma

 

Elkészítése:

  1. Csokit és vajat vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, vanília aromát és csipet sót.
  3. Szitálva hozzáadjuk a lisztet és kakaóport.
  4. Végül a piros ételfestéket.
  5. 3 evőkanál tésztát félre teszünk egy kis tálban.
  6. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába (20 cm) öntjük a tésztát.
  7. Egy kenőkés segítségével elsimítjuk vagy egy kis kanállal a tésztát.
  8. A mascarponét, a tojássárgáját, a cukrot, és vanília aromát habverővel összekeverjük.
  9. Rásimítjuk a tésztára és a már félre tett tésztát ráhelyezzük a videóban látható módon.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 28-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9118091014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása