SütiSári

Semmi más csak sütés

Othello torta

dsc_7641.jpg

Hozzávalók a babapiskótához:

  • 2 db tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 60 g liszt

Az alaphoz:

  • 2 db tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 60 g liszt

Az  Othello szőlőzseléhez:

  • 200 g Othello szőlő
  • 4 db lapzselatin

Krémhez:

  • 500 ml tej
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Piskóta készítése:

  1. A tojásokat ketté választjuk két tálban fehérjére és sárgájára.
  2. A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel, a kristálycukorral és utána hozzáadjuk a tojássárgáját.
  3. A lisztet laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
  4. Sima csöves habzsákba töltjük a tésztát. 28 × 13cm csíkokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Leszórjuk a piskóta tetejét porcukorral.
  6. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 10 perc alatt készre sütjük.

Ugyanígy készítjük el az alapot is, csak 16 cm-s átmérőjű kört simítunk el a piskótatésztából.

Szőlő zselé készítése:

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A szőlőt felforraljuk és botmixerrel turmixoljuk.
  3. Leszűrjük és a szűrt szőlőléhez hozzáadjuk a lapzselatinokat.
  4. Öntsük egy 12 cm-es tortaformába, amit előtte fóliával béleltünk ki. Hűtsük le a hűtőszekrényben.

A krém elkészítése:

  1. A tejet, a cukrot és a pudingport összekeverjük, felforraljuk és felfőzzük.
  2. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  3. A pudingot (ha már kihűlt) összeverjük a tejszínnel.

A torta összeállítása

Az alapot egy 16 cm-s átmérőjű tortaformába helyezzük és oldalát kibéleljük a babapiskótával. A fele krémmel lekenjük a tortát és belehelyezzük a szőlő zselét. Majd a második fele krémmel is lekenjük. Ha kilóg, a tortaformából a babapiskótát levágjuk késsel a felesleges részeket. Én egy kék színű szalaggal kötöttem át tortát és földísztettem friss fügével, szőlővel, csokival.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6118090982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása