Hozzávalók a babapiskótához:
- 2 db tojás
- 50 g kristálycukor
- 60 g liszt
Az alaphoz:
- 2 db tojás
- 50 g kristálycukor
- 60 g liszt
Az Othello szőlőzseléhez:
- 200 g Othello szőlő
- 4 db lapzselatin
Krémhez:
- 500 ml tej
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Piskóta készítése:
- A tojásokat ketté választjuk két tálban fehérjére és sárgájára.
- A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel, a kristálycukorral és utána hozzáadjuk a tojássárgáját.
- A lisztet laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
- Sima csöves habzsákba töltjük a tésztát. 28 × 13cm csíkokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Leszórjuk a piskóta tetejét porcukorral.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 10 perc alatt készre sütjük.
Ugyanígy készítjük el az alapot is, csak 16 cm-s átmérőjű kört simítunk el a piskótatésztából.
Szőlő zselé készítése:
- A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
- A szőlőt felforraljuk és botmixerrel turmixoljuk.
- Leszűrjük és a szűrt szőlőléhez hozzáadjuk a lapzselatinokat.
- Öntsük egy 12 cm-es tortaformába, amit előtte fóliával béleltünk ki. Hűtsük le a hűtőszekrényben.
A krém elkészítése:
- A tejet, a cukrot és a pudingport összekeverjük, felforraljuk és felfőzzük.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- A pudingot (ha már kihűlt) összeverjük a tejszínnel.
A torta összeállítása
Az alapot egy 16 cm-s átmérőjű tortaformába helyezzük és oldalát kibéleljük a babapiskótával. A fele krémmel lekenjük a tortát és belehelyezzük a szőlő zselét. Majd a második fele krémmel is lekenjük. Ha kilóg, a tortaformából a babapiskótát levágjuk késsel a felesleges részeket. Én egy kék színű szalaggal kötöttem át tortát és földísztettem friss fügével, szőlővel, csokival.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.