SütiSári

Semmi más csak sütés

Mini sörbet

dsc_0471.jpg

Első réteghez hozzávalók:

  • 250 g víz
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 250 g fekete ribizli

Második réteghez a hozzávalók:

  • 250 g víz
  • 150 g kristálycukor
  • 1 filter áfonyás fekete tea
  • 1 db tojásfehérje

 

Elkészítés az első réteghez:

 

  1. Egy gyorsforralóba a cukrot és a vizet összekeverjük és felforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük az alapot.
  2. A ribizlit megmossuk. Botmixer segítségével átpasszírozzuk a ribizlit. A tojásfehérjét habbá verjük.
  3. Az összes alapot keverjük össze és tegyünk rá fóliát. Fagyasztóba tesszük és 2 óránként botmixerrel dolgozzuk át. Erre azért van szükség, hogy a jeget összetörjük benne.
  4. Végül formába öntjük az első réteget és fagyasztóba tesszük kb. 45 percig.

A második réteghez:

  1. Egy gyorsforralóba a cukrot és a vizet összekeverjük és felforraljuk. Ha forr, beletesszük a tea filtert. Szobahőmérsékletűre hűtjük ezt az alapot.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, és fokozatosan adjuk hozzá az alapot.
  3. Ugyanazzal az eljárással megyünk végig, mint az első rétegnél.
  4. Végül kivesszük a formákat és ráöntjük a második réteget.

Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük és díszítése friss gyümölcsöt használunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618091100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása