Első réteghez hozzávalók:
- 250 g víz
- 150 g kristálycukor
- 1 db tojásfehérje
- 250 g fekete ribizli
Második réteghez a hozzávalók:
- 250 g víz
- 150 g kristálycukor
- 1 filter áfonyás fekete tea
- 1 db tojásfehérje
Elkészítés az első réteghez:
- Egy gyorsforralóba a cukrot és a vizet összekeverjük és felforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük az alapot.
- A ribizlit megmossuk. Botmixer segítségével átpasszírozzuk a ribizlit. A tojásfehérjét habbá verjük.
- Az összes alapot keverjük össze és tegyünk rá fóliát. Fagyasztóba tesszük és 2 óránként botmixerrel dolgozzuk át. Erre azért van szükség, hogy a jeget összetörjük benne.
- Végül formába öntjük az első réteget és fagyasztóba tesszük kb. 45 percig.
A második réteghez:
- Egy gyorsforralóba a cukrot és a vizet összekeverjük és felforraljuk. Ha forr, beletesszük a tea filtert. Szobahőmérsékletűre hűtjük ezt az alapot.
- A tojásfehérjét habbá verjük, és fokozatosan adjuk hozzá az alapot.
- Ugyanazzal az eljárással megyünk végig, mint az első rétegnél.
- Végül kivesszük a formákat és ráöntjük a második réteget.
Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük és díszítése friss gyümölcsöt használunk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618091100
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.