Hozzávalók alap tésztához:
- 2 db tojás
- 1 tojássárgája
- 100 g vaj
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 db reszelt citromhéj
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 csipet só
SZILIKONOS MADELEINE FORMA
Ízesítés tetszés szerint. Én 17 g csoki cseppet, kandírozott narancshéjat és 4 darab kandírozott rózsaszirmot használtam, így háromféle madeleine lesz.
Elkészítése:
- A vajat megolvasztjuk a mikróban és hagyjuk visszahűlni.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót.
- A tojásokat habosra keverjük és hozzáadjuk a cirom reszelt héját és a vanília rúd kikapart magjait.
- Szitálva hozzáadjuk apránként a lisztes keveréket.
- A tésztát 2 órára a hűtőbe tesszük, mielőtt kisütnénk.
- 3 részre osztjuk a tésztát, ha szeretnénk 3 féleképp ízesíteni.
- Hozzákeverjük a csoki cseppet, a narancshéjat és a rózsaszirmokat.
- Habzsákba töltjük, és a habzsák végét lezárjuk egy csipesszel vagy befőttes gumival.
- A formában háromnegyedig töltjük a tésztát, és előmelegített sütőben 190°C-os (alsó-felső sütés) hőmérsékleten 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018091024
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.