SütiSári

Semmi más csak sütés

Madeleine

dsc_8766.jpg

Hozzávalók alap tésztához:

  • 2 db tojás
  • 1 tojássárgája
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 csipet só

SZILIKONOS MADELEINE FORMA

Ízesítés tetszés szerint. Én 17 g csoki cseppet, kandírozott narancshéjat és 4 darab kandírozott rózsaszirmot használtam, így háromféle madeleine lesz.

Elkészítése:

  1. A vajat megolvasztjuk a mikróban és hagyjuk visszahűlni.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót.
  3. A tojásokat habosra keverjük és hozzáadjuk a cirom reszelt héját és a vanília rúd kikapart magjait.
  4. Szitálva hozzáadjuk apránként a lisztes keveréket.
  5. A tésztát 2 órára a hűtőbe tesszük, mielőtt kisütnénk.
  6. 3 részre osztjuk a tésztát, ha szeretnénk 3 féleképp ízesíteni.
  7. Hozzákeverjük a csoki cseppet, a narancshéjat és a rózsaszirmokat.
  8. Habzsákba töltjük, és a habzsák végét lezárjuk egy csipesszel vagy befőttes gumival.
  9. A formában háromnegyedig töltjük a tésztát, és előmelegített sütőben 190°C-os (alsó-felső sütés) hőmérsékleten 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018091024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása