Hozzávalók:
- 350 g tej
- 150 g tejszín
- 4 db tojásfehérje
- 2 db tojássárgája
- 75 g kristálycukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 vanília rúd
Elkészítése:
A tojássárgáját elkeverjük a fele cukorral. A tejet, a tejszínt, a vanília rúd kikapart magját és a vaníliás cukrot elkeverjük és feltesszük forrni. A tojásfehérjét a másik fél cukorral kemény habbá verjük. Ha forr a tejes keverék, akkor kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Egy tába kiszedjük. Végül a tejes keverékhez hozzáadjuk a tojássárgáját és elkeverjük. A galuskákhoz öntjük a keveréket. Hűtőbe tesszük, és már másnap fogyasztató is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.