SütiSári

Semmi más csak sütés

Madártej

dsc_7488.jpg

Hozzávalók:

  • 350 g tej
  • 150 g tejszín
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 db tojássárgája
  • 75 g kristálycukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 vanília rúd

Elkészítése:

A tojássárgáját elkeverjük a fele cukorral. A tejet, a tejszínt, a vanília rúd kikapart magját és a vaníliás cukrot elkeverjük és feltesszük forrni. A tojásfehérjét a másik fél cukorral kemény habbá verjük. Ha forr a tejes keverék, akkor kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Egy tába kiszedjük. Végül a tejes keverékhez hozzáadjuk a tojássárgáját és elkeverjük. A galuskákhoz öntjük a keveréket. Hűtőbe tesszük, és már másnap fogyasztató is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr10018090976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása