SütiSári

Semmi más csak sütés

Levendula torta

lendula_youtube_fotor.jpg

Genovai piskóta 2x22 cm tortaformához:

  • 3 db tojás
  • 110 g kristálycukor
  • 30 g mandulaliszt
  • 115 g liszt
  • 1 csipet só
  • 20 g vaj

Krémhez:

  • 200 g szeder
  • 2 ek. citromlé
  • 78 g kristálycukor
  • 300 g növényi tejszín
  • 380 g állati tejszín

 

Elkészítése:

  1. Egy tálba szárazon összekeverjük a liszteket és a sót
  2. A tojásokat a kristálycukorral vízgőz felett állandó keverés közben 80°C-ig melegítjük. Ha nincsen maghőmérőd, akkor beledugjuk az ujjunkat a tojásos keverékbe, ha csípi az ujjunkat, akkor jó.
  3. Addig verjük, amíg a hab ki nem fehéredik. Utána laza mozdulatokkal hozzáadjuk a száraz keveréket és az olvasztott vajat.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső) 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Megvárjuk, még kihűl, és egyelő részre felvágjuk őket.
  7. A szedret áttörjük botmixerrel, és leszűrjük.
  8. A cukorral és citromlével felfőzzük a szederlét és kihűtjük.
  9. A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk a szedres keveréket.
  10. A piskóta tetejét lekentjük 2 ek. szeder lekvárral, a krémmel és szederrel, szeder szemekkel kipakoljuk.
  11. Minden egyes réteget, így rétegezzünk.
  12. Utána a hűtőbe tesszük.

 

Én levendulát festettem az oldalára és citromfűvel, szeder szemekkel és levendulával dobtam fel a tortát.

Genovai piskóta elkészítése:

 

Levendula torta összeállítása:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118091146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása