Genovai piskóta 2x22 cm tortaformához:
- 3 db tojás
- 110 g kristálycukor
- 30 g mandulaliszt
- 115 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g vaj
Krémhez:
- 200 g szeder
- 2 ek. citromlé
- 78 g kristálycukor
- 300 g növényi tejszín
- 380 g állati tejszín
Elkészítése:
- Egy tálba szárazon összekeverjük a liszteket és a sót
- A tojásokat a kristálycukorral vízgőz felett állandó keverés közben 80°C-ig melegítjük. Ha nincsen maghőmérőd, akkor beledugjuk az ujjunkat a tojásos keverékbe, ha csípi az ujjunkat, akkor jó.
- Addig verjük, amíg a hab ki nem fehéredik. Utána laza mozdulatokkal hozzáadjuk a száraz keveréket és az olvasztott vajat.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső) 20 perc alatt készre sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Megvárjuk, még kihűl, és egyelő részre felvágjuk őket.
- A szedret áttörjük botmixerrel, és leszűrjük.
- A cukorral és citromlével felfőzzük a szederlét és kihűtjük.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk a szedres keveréket.
- A piskóta tetejét lekentjük 2 ek. szeder lekvárral, a krémmel és szederrel, szeder szemekkel kipakoljuk.
- Minden egyes réteget, így rétegezzünk.
- Utána a hűtőbe tesszük.
Én levendulát festettem az oldalára és citromfűvel, szeder szemekkel és levendulával dobtam fel a tortát.
Genovai piskóta elkészítése:
Levendula torta összeállítása:
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118091146
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.