SütiSári

Semmi más csak sütés

Lemonopita

e_1.jpg

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 50 g búzadara
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 3 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 2 dl víz
  • 150 g kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db citrom leve
  • 3 evőkanál limoncello

Tepsi mérete: 20X30 cm

 

Elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát,és a búzadarát.
  2. A tojásokat, a joghurtot, a sót, a cukrot a citrom levét és a héját habverővel összekeverjük, és apránként hozzáadjuk lisztes keverékhez.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egy kenőkés segítségével elsimítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.(légkeveréses)
  5. Tűpróbáig sütjük.
  6. A sziruphoz hozzávalókat egy tálba öntjük és felforraljuk.
  7. Villával megszurkáljuk a tésztát, de vigyázzunk, az aljáig ne szúrjunk le!
  8. Még melegen a sziruppal meglocsoljuk a tésztát.
  9. Lefedjük alufóliával a sütit.
  10. Megvárjuk, még kihűl sütemény és a szirup másik felével is meglocsoljuk.
  11. Hűtőbe tesszük minimum, 1 órára.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218091022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása