Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 50 g búzadara
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- 3 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl natúr joghurt
- fél citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
Hozzávalók a sziruphoz:
- 2 dl víz
- 150 g kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db citrom leve
- 3 evőkanál limoncello
Tepsi mérete: 20X30 cm
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát,és a búzadarát.
- A tojásokat, a joghurtot, a sót, a cukrot a citrom levét és a héját habverővel összekeverjük, és apránként hozzáadjuk lisztes keverékhez.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egy kenőkés segítségével elsimítjuk a tésztát.
- Előmelegített 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.(légkeveréses)
- Tűpróbáig sütjük.
- A sziruphoz hozzávalókat egy tálba öntjük és felforraljuk.
- Villával megszurkáljuk a tésztát, de vigyázzunk, az aljáig ne szúrjunk le!
- Még melegen a sziruppal meglocsoljuk a tésztát.
- Lefedjük alufóliával a sütit.
- Megvárjuk, még kihűl sütemény és a szirup másik felével is meglocsoljuk.
- Hűtőbe tesszük minimum, 1 órára.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218091022
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.