Hozzávalók:
- 40 g citromhéj
- 93 g kristálycukor
- 186 g víz
A citromot alaposan megmossuk és levágjuk a héját. A citrom héjának a belső, fehér részét is le kell vágni. Egy teljes éjszakáig áztassuk vízben őket. A beáztatott vizet másnap forraljuk fel és tegyük bele a citromhéjakat. Forraljuk 5-6 percig, utána áztassuk hideg vízbe. A vizet és a cukrot egy edénybe öntjük, cukorszirupot készítünk belőle. A cukorszirupba tesszük a citromhéjakat és főzzük őket üvegesre folyamatosan kavargatás mellett. A citromhéjakat sütőpapírra tesszük és utána kristálycukorba forgatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.