SütiSári

Semmi más csak sütés

Kandírozott citromhéj

dsc_6211.jpg

Hozzávalók:

  • 40 g citromhéj
  • 93 g kristálycukor
  • 186 g víz

A citromot alaposan megmossuk és levágjuk a héját. A citrom héjának a belső, fehér részét is le kell vágni. Egy teljes éjszakáig áztassuk vízben őket. A beáztatott vizet másnap forraljuk fel és tegyük bele a citromhéjakat. Forraljuk 5-6 percig, utána áztassuk hideg vízbe. A vizet és a cukrot egy edénybe öntjük, cukorszirupot készítünk belőle. A cukorszirupba tesszük a citromhéjakat és főzzük őket üvegesre folyamatosan kavargatás mellett. A citromhéjakat  sütőpapírra tesszük és utána kristálycukorba forgatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7218090928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása