Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál rizsliszt
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 5 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
A tojás ketté választjuk. A tojássárgáját 1/3 kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük. A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel a 2/3 kristálycukorral. Egy habkártyányi fehérjét a tojássárgájával elkeverünk és utána az összes tojássárgáját hozzá adjuk a fehérjéhez fakanál segítségével, úgy hogy a hab ne törjön össze. Márványosra keverjük és hozzászitáljuk a sóval elkevert lisztet. Hozzáadjuk fél citrom reszelt héját. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik! Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük. Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész. Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük. Lekentjük baracklekvárral és sütőpapír segítségével feltekerjük. A piskótatekercs tetejét leporcukrozzuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.