Hozzávalók a tésztához:
- 200 g tej
- 2 db tojás
- 600 g liszt
- 25 g porélesztő
- 50 g kristálycukor
- 10 g só
- 200 g vaj
A töltelékhez:
- 150 g vaj
- 250 g barnacukor
- 2 kiskanál fahéj
Lekenéshez:
- 1 db tojás
- 2 kiskanál tej
Elkészítése:
- A tejet 40°C-ig melegítjük és hozzáadjuk a vajat és a felvert tojásokat.
- A lisztet, a cukrot, a sót, a száraz élesztőt szárazon összekeverjük.
- A lisztes keveréket adjuk hozzá a tejes keverékhez.
- Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.
- 30 percig meleg helyen kelesztjük.
- Addig a szobahőmérsékletű vajat, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
- A tésztát 39x55 cm nyújtjuk ki és egyenletesen kenjük el rajta a tölteléket.
- Felülről és alulról behajtjuk és felvágjuk 2 ujjnyi vastagúra darabokra.
- Az egyik darabot 3 részbe bevágjuk és 3-as fonással befonjuk.
- Feltekerjük és szilikonos muffin formába tesszük őket.
- Majd 20 percig kelesztjük őket.
- Egy tojás felverünk és összekeverjük tejjel.
- Sütés előtt lekenjük őket.
- Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 25-30 perc alatt arany barnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3118091130
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.