SütiSári

Semmi más csak sütés

Fahéjas labda

lll.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g tej
  • 2 db tojás
  • 600 g liszt
  • 25 g porélesztő
  • 50 g kristálycukor
  • 10 g só
  • 200 g vaj

A töltelékhez:

  • 150 g vaj
  • 250 g barnacukor
  • 2 kiskanál fahéj

Lekenéshez:

  • 1 db tojás
  • 2 kiskanál tej

Elkészítése:

  1. A tejet 40°C-ig melegítjük és hozzáadjuk a vajat és a felvert tojásokat.
  2. A lisztet, a cukrot, a sót, a száraz élesztőt szárazon összekeverjük.
  3. A lisztes keveréket adjuk hozzá a tejes keverékhez.
  4. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.
  5. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  6. Addig a szobahőmérsékletű vajat, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
  7. A tésztát 39x55 cm nyújtjuk ki és egyenletesen kenjük el rajta a tölteléket.
  8. Felülről és alulról behajtjuk és felvágjuk 2 ujjnyi vastagúra darabokra.
  9. Az egyik darabot 3 részbe bevágjuk és 3-as fonással befonjuk.
  10. Feltekerjük és szilikonos muffin formába tesszük őket.
  11. Majd 20 percig kelesztjük őket.
  12. Egy tojás felverünk és összekeverjük tejjel.
  13. Sütés előtt lekenjük őket.
  14. Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 25-30 perc alatt arany barnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3118091130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása