SütiSári

Semmi más csak sütés

Epres túrótorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 67 g kristálycukor
  • 68 g liszt

Túró réteghez:

  • 350 g túró
  • 120 g porcukor
  • 90 g kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 lap zselatin
  • 230 g habtejszín

 

Eperzselé:

  • 175 g eper
  • 75 g kristálycukor
  • 2 db lapzselatin

+ a torta oldalához félbe vágott eper

 

Elkészítése:

Egy 22cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig. Kihűlt a piskótára visszatesszük a tortakarikába és a karika belsejét kipakoljuk félbe vágott eperrel.

A túrós réteghez a túrót, a porcukorral és a citrom lereszelt héjával áttörjük vagy botmixerrel átkeverjük. A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk a túróhoz.  A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét és kristálycukrot, majdnem forrásig melegítjük és feloldjuk benne a lapzselatinotokat. A tejszínes krémhez hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez. A tortaformába öntjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Az epret botmixerrel átpasszírozzuk. Felforraljuk és hozzáadjuk a kristálycukrot és az előzőleg hideg vízbe áztatott lapzselatint. Leszűrjük és megnézzük az ujjunk segítségével, hogy szobahőmérsékletű-e.

Ráöntjük a tortára és hűtőbe visszatesszük. Megvárjuk, míg megköt az eperzselé és kivágjuk a torta karikából. Díszítése tetszés szerint eperrel, csoki dísszel, habtejszínnel. Ki hogyan szeretné díszíteni.        

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4518090944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása