Hozzávalók a tésztához:
- 4 db tojás
- 67 g kristálycukor
- 68 g liszt
Túró réteghez:
- 350 g túró
- 120 g porcukor
- 90 g kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 lap zselatin
- 230 g habtejszín
Eperzselé:
- 175 g eper
- 75 g kristálycukor
- 2 db lapzselatin
+ a torta oldalához félbe vágott eper
Elkészítése:
Egy 22cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig. Kihűlt a piskótára visszatesszük a tortakarikába és a karika belsejét kipakoljuk félbe vágott eperrel.
A túrós réteghez a túrót, a porcukorral és a citrom lereszelt héjával áttörjük vagy botmixerrel átkeverjük. A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk a túróhoz. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét és kristálycukrot, majdnem forrásig melegítjük és feloldjuk benne a lapzselatinotokat. A tejszínes krémhez hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez. A tortaformába öntjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Az epret botmixerrel átpasszírozzuk. Felforraljuk és hozzáadjuk a kristálycukrot és az előzőleg hideg vízbe áztatott lapzselatint. Leszűrjük és megnézzük az ujjunk segítségével, hogy szobahőmérsékletű-e.
Ráöntjük a tortára és hűtőbe visszatesszük. Megvárjuk, míg megköt az eperzselé és kivágjuk a torta karikából. Díszítése tetszés szerint eperrel, csoki dísszel, habtejszínnel. Ki hogyan szeretné díszíteni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.