Ez egy olyan szuflé, amihez még liszt sem kell.
Hozzávalók:
- 120 g tojásfehérje
- 30 g kristálycukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 220 g eper
Elkészítése:
- 4 db kerámiaformát kivajazunk, ezután a hűtőbe tesszük a formákat.
- Az epreket felvágjuk és botmixerrel segítségével pürésítjük.
- Tojásfehérjét két fajta cukorral habbá verjük, de ne legyen kemény a hab, csak 70 %-ig verjük fel.
- Utána laza mozdulatokkal belekeverjük az epret a tojásfehérjéhez.
- Utána eloszlatjuk a habot a kerámia formában.
- Egy kicsi kenőkés segítségével lesimítjuk a tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütésen) 12 perc alatt készre sütjük.
- Vaníliás porcukorral megszórhatjuk a szuflé tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618091082
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.