SütiSári

Semmi más csak sütés

Epres szuflé

Ez egy olyan szuflé, amihez még liszt sem kell.

dsc_1021.jpg

Hozzávalók:

  • 120 g tojásfehérje
  • 30 g kristálycukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 220 g eper

Elkészítése:

  1. 4 db kerámiaformát kivajazunk, ezután a hűtőbe tesszük a formákat.
  2. Az epreket felvágjuk és botmixerrel segítségével pürésítjük.
  3. Tojásfehérjét két fajta cukorral habbá verjük, de ne legyen kemény a hab, csak 70 %-ig verjük fel.
  4. Utána laza mozdulatokkal belekeverjük az epret a tojásfehérjéhez.
  5. Utána eloszlatjuk a habot a kerámia formában.
  6. Egy kicsi kenőkés segítségével lesimítjuk a tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütésen) 12 perc alatt készre sütjük.
  8. Vaníliás porcukorral megszórhatjuk a szuflé tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618091082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása