Hozzávalók a piskótához:
- 3 db tojás
- 60 g kristálycukor
- 60 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g kakaópor
Elkészítése:
- Egy 20cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk.
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Az átszitált lisztet, a sót és a kakaóport, óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékkel.
- A kész piskótatésztát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig, tűpróbáig.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk.
Krém hozzávalók:
- 1 csomag pudingpor
- 3 dl tej
- 2 dl kávé
- 3 g porzselatin
- 2 evőkanál hideg víz
- 5 evőkanál kristálycukor
- 80 g étcsoki
- 230 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Hozzávalók a torta összeállításánál:
- 2 kiskanál Othello szőlőlekvár
- 2 marék pirított földimogyoró
Krém elkészítése:
- A zselatint és a vizet egy tálban összekeverjük, hagyjuk, hogy megduzzadjon benne a zselatin.
- A vaníliás pudingport és a cukrot szárazon összekeverjük.
- Utána adunk hozzá egy kis hideg tejet és csomómentesre keverjük a pudingot.
- A maradék tejet felforraljuk, utána hozzáadjuk a pudingos keveréket.
- A tűzön addig keverjük, míg besűrűsödik. Melegen hozzáadjuk a csokoládét és kávét.
- Hagyjuk kihűlni a krémet.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- A tejszínt csak 70%-ig verjük fel.
- Hozzáforgatjuk, a kihűlt krémet a tejszínhez.
- A zselatint felmelegítjük és egy kis krémet adunk hozzá, utána adjuk hozzá a többi krémhez
A torta összeállítása:
- A mogyorót egy zacskóba tesszük és húsklopfolóval összetörjük, de nem kell apróra törni.
- A piskótát tortakarikába helyezzük.
- A piskótát lekenjük szőlőlekvárral és megszórjuk mogyoróval.
- A krém felével lekenjük a piskótát és a következő réteggel is járunk el.
- Félreteszünk egy kis krémet a díszítéshez.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Óvatosan körbe vágjuk a tortakarikát és levesszük róla.
- Sima csöves habzsákba töltjük a félretett krémet.
- Körbe díszítjük vele a tortát és még csoki díszekkel díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018091026
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.