SütiSári

Semmi más csak sütés

Deák torta

dsc_9011.jpg

Hozzávalók a piskótához:

  • 3 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 60 g liszt
  • 1 csipet só
  • 20 g kakaópor

Elkészítése:

  1. Egy 20cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk.
  2. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  3. Az átszitált lisztet, a sót és a kakaóport, óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékkel.
  4. A kész piskótatésztát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig, tűpróbáig.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk.

Krém hozzávalók:

  • 1 csomag pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 dl kávé
  • 3 g porzselatin
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 80 g étcsoki
  • 230 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Hozzávalók a torta összeállításánál:

  • 2 kiskanál Othello szőlőlekvár
  • 2 marék pirított földimogyoró

 

Krém elkészítése:

  1. A zselatint és a vizet egy tálban összekeverjük, hagyjuk, hogy megduzzadjon benne a zselatin.
  2. A vaníliás pudingport és a cukrot szárazon összekeverjük.
  3. Utána adunk hozzá egy kis hideg tejet és csomómentesre keverjük a pudingot.
  4. A maradék tejet felforraljuk, utána hozzáadjuk a pudingos keveréket.
  5. A tűzön addig keverjük, míg besűrűsödik. Melegen hozzáadjuk a csokoládét és kávét.
  6. Hagyjuk kihűlni a krémet.
  7. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  8. A tejszínt csak 70%-ig verjük fel.
  9. Hozzáforgatjuk, a kihűlt krémet a tejszínhez.
  10. A zselatint felmelegítjük és egy kis krémet adunk hozzá, utána adjuk hozzá a többi krémhez

A torta összeállítása:

  1. A mogyorót egy zacskóba tesszük és húsklopfolóval összetörjük, de nem kell apróra törni.
  2. A piskótát tortakarikába helyezzük.
  3. A piskótát lekenjük szőlőlekvárral és megszórjuk mogyoróval.
  4. A krém felével lekenjük a piskótát és a következő réteggel is járunk el.
  5. Félreteszünk egy kis krémet a díszítéshez.
  6. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  7. Óvatosan körbe vágjuk a tortakarikát és levesszük róla.
  8. Sima csöves habzsákba töltjük a félretett krémet.
  9. Körbe díszítjük vele a tortát és még csoki díszekkel díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018091026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása