Hozzávalók a fekete ribizli curdhöz:
- 100 g fekete ribizli
- 50 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 1 db tojás
Hozzávalók a csoki tojáshoz:
- 60 g fehér csokoládé
- 60 g étcsokoládé
Elkészítése:
- Botmixerrel segítségével a fekete ribizlit összedolgozzuk.
- A tojást, a cukrot és a ribizlit összekeverjük.
- Vízgőz felett addig keverjük, be nem sűrűsödik.
- Utána hozzáadjuk a vajat és hagyjuk kihűlni.
- A fehér csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk és egy tojás alakú szilikon formába öntjük.
- A megszilárdult a fehér csoki, akkor az étcsokit is felolvasztjuk.
- Formába helyezzük és betesszük a fagyasztóba.
- A fagyasztóból kivesszük és beletöltjük a curd-öt.
- Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
- Másnap egy kis maradék étcsokit olvasztunk és összeillesztjük a fél csoki tojásokat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr518091030
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.