Hozzávalók:
- 3 dl laktóz mentes tejszín (legalább 35%-os)
- 1,32 dl laktóz mentes tej
- 60 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 4 db tojássárgája
- 2 kávéskanál vanília aroma
A tetejére: kb. 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
Először előmelegítjük a sütőt 140°C-ra(légkeverés nélkül,alsó-felső sütés).A tepsit és a 4 db kerámia formát elővesszük. Egy gyorsforralóban vizet forralunk. Egy tálban tejszínt, a tejet, a cukrot,a sót és a tojássárgáját összekeverjük. Fontos,hogy a habverővel ne habosítsunk,mert az alapba levegő buborékok kerülnek és ne keverjük össze külön a cukrot a tojássárgájával. Az alapot átszűrjük, a formákba öntjük. A tepsibe forró vizet öntünk az alapig. Sütőbe tesszük, 30-45 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ. Akkor jó a brûlée, ha nem ragad az ujjunkra és krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos. Azonnal kivesszük a vízfürdőből,hogy ne süljön tovább a krém. Hűtőbe tesszük egy két órára. Tálaláskor a krém tetejére kristálycukrot szórunk, egyenletesen eloszlatjuk. Majd szakácsfáklyával rákaramellizáljuk a cukrot.
Sütési idő:30-45 perc(+ hűtés)
Hőfok: 140°C
Forma:4 db kerámia forma 10x4,5cm
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.