SütiSári

Semmi más csak sütés

Crème brûlée

dsc_6133.jpg

Hozzávalók:

  • 3 dl laktóz mentes tejszín (legalább 35%-os)
  • 1,32 dl laktóz mentes tej
  • 60 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojássárgája
  • 2 kávéskanál vanília aroma

A tetejére:  kb. 3 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítése:

Először előmelegítjük a sütőt 140°C-ra(légkeverés nélkül,alsó-felső sütés).A tepsit és a  4 db kerámia formát elővesszük. Egy gyorsforralóban vizet forralunk.  Egy tálban tejszínt, a tejet, a cukrot,a sót és a tojássárgáját összekeverjük. Fontos,hogy a habverővel ne habosítsunk,mert az alapba levegő buborékok kerülnek és ne keverjük össze külön a cukrot a tojássárgájával. Az alapot átszűrjük, a formákba öntjük. A tepsibe forró vizet öntünk az alapig. Sütőbe tesszük, 30-45 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ. Akkor jó a brûlée, ha nem ragad az ujjunkra és krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos. Azonnal kivesszük a vízfürdőből,hogy ne süljön tovább a krém. Hűtőbe tesszük egy két órára. Tálaláskor a krém tetejére kristálycukrot szórunk, egyenletesen eloszlatjuk. Majd szakácsfáklyával rákaramellizáljuk a cukrot.   

 

Sütési idő:30-45 perc(+ hűtés)

Hőfok: 140°C

Forma:4 db kerámia forma 10x4,5cm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4418090926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása