Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g porcukor
- 5 cl olaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2 db tojássárgája
- 10 g só
- 2,8 dl tej
+ 25 dkg vaj
Elkészítése:
- A vajat két sütőpapír között kinyújtjuk, úgy lapos négyzet alakot kapunk. Hűtőbe tesszük.
- Az élesztőt a fele porcukorral egy tálban az ujjunkkal elfolyósítjuk.
- A lisztet, a porcukrot és a sót szárazon összekeverjük.
- A tejet 40°C-ra (kéz meleg) felmelegítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat.
- A lisztes keverékhez hozzáadjuk tejes és élesztős keveréket. Végül összegyúrjuk, és 40 percig kelesztjük.
- Kelesztés után lisztezett deszkán a tésztából 4 fület nyújtunk belőle és a közepére helyezzük a vajat.
- Behajtjuk a füleket alulról felülről.
- Kinyújtjuk a tésztát, és 1x3 hajtás végzünk rajta, 30 percre hűtőbe tesszük.
- Majd megint kinyújtjuk a tésztát és 1x4 hajtás végzünk rajta és megint 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezt újból megismételjük.
- Kinyújtjuk a tésztát és félbe vágjuk a tésztát.
- Az egyik feléből szedres papucsot és táskát készítünk.
- A másik feléből kakaós csigát.
- 8x8 cm kockákra vágjuk a tésztát és 1 kiskanál szeder lekvárt és a szeder szemet helyezzük a tészta közepére. A videóban látható módon összehajtjuk a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- Lekenjük egész tojással.
- A másik felét kinyújtjuk, a tésztát kicsit bevizezzük. Összekeverünk 3 evőkanál kristálycukrot és 3 ek. kakaóport.
- Egyenletesen elkenjük a tészta tetején és feltekerjük a tésztát.
- 2 ujjnyi vastagúra vágjuk őket és sütőpapírral tepsibe helyezzük.
- Lekenjük egész tojással.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Blundel tészta elkészítése:
Kakaós csiga összeállítása:
Szeder táska és papucs összeállítása:
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218091150
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.