SütiSári

Semmi más csak sütés

Babka

dsc_5632.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 275 g liszt
  • 50 g kristálycukor
  • 7 g porélesztő
  • 0,5 teáskanál só
  • 75 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás
  • 60 g víz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 75 g étcsokoládé
  • 60 g vaj
  • 25 g kristálycukor
  • 15 g kakaópor

A sziruphoz:

  • 125 g kristálycukor
  • 75 g víz

Egy edényben a száraz összetevőket elkeverjük és hozzáadjuk a porélesztőt, a vajat, a vizet, a tojást. Dagasztó géppel kidolgozzuk a tésztát és a kelesztő edényt vékonyan semleges olajjal kikenjük. Az edénybe tesszük a tésztát és egy éjszakára a hűtőbe kelesztjük. Másnap a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a kakaóport. Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk és a tölteléket egyenletesen elkenjük. A tésztát szorosan feltekerjük és ketté vágjuk. A babka két darabját szorosan összefonjuk és sütőpapírral kibélelt őzgerinc formában tesszük. Egy órát kelesztjük a tésztát és előmelegített sütőben 190°C-on 30 percig sütjük. Ha letelt a 30 perc, akkor tűpróbával ellenőrizzük, ha nem jó a tészta, akkor süssük még 10 percig. Miközben sül a babka, közben elkészítjük a szirupot. A vizet és cukor összekavarjuk, és addig forraljuk míg, cukor el nem olvad. Ha kész a babka akkor még melegen meglocsoljuk a sziruppal a tésztát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr918090906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása