Hozzávalók a tésztához:
- 275 g liszt
- 50 g kristálycukor
- 7 g porélesztő
- 0,5 teáskanál só
- 75 g olvasztott vaj
- 2 db tojás
- 60 g víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 75 g étcsokoládé
- 60 g vaj
- 25 g kristálycukor
- 15 g kakaópor
A sziruphoz:
- 125 g kristálycukor
- 75 g víz
Egy edényben a száraz összetevőket elkeverjük és hozzáadjuk a porélesztőt, a vajat, a vizet, a tojást. Dagasztó géppel kidolgozzuk a tésztát és a kelesztő edényt vékonyan semleges olajjal kikenjük. Az edénybe tesszük a tésztát és egy éjszakára a hűtőbe kelesztjük. Másnap a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a kakaóport. Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk és a tölteléket egyenletesen elkenjük. A tésztát szorosan feltekerjük és ketté vágjuk. A babka két darabját szorosan összefonjuk és sütőpapírral kibélelt őzgerinc formában tesszük. Egy órát kelesztjük a tésztát és előmelegített sütőben 190°C-on 30 percig sütjük. Ha letelt a 30 perc, akkor tűpróbával ellenőrizzük, ha nem jó a tészta, akkor süssük még 10 percig. Miközben sül a babka, közben elkészítjük a szirupot. A vizet és cukor összekavarjuk, és addig forraljuk míg, cukor el nem olvad. Ha kész a babka akkor még melegen meglocsoljuk a sziruppal a tésztát.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.