Hozzávalók a tésztához:
- 280 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 4 db tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek. tej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 6 db alma
- 2 kk. fahéj
- 2 kk. citromlé
- 195 darált dió
- 200 g kristálycukor
Habhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 200 g kristálycukor
Elkészítése:
- Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
- Hozzáadjuk a citrom levét, a darált diót, a fahéjat és a kristálycukrot.
- Szárazon összekeverjük a lisztet a sütőporral.
- A szobahőmérsékletű vajat összekeverjük a porcukorral és kihabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet.
- Kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük a lemezen.
- Ráhelyezzük a tölteléket a tésztára és előmelegített 180°C-os sütőben 25 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- A tojásfehérjét kristálycukorral kihabosítjuk.
- Egyenletesen elkenjük a tojáshabot.
- Visszatesszük a sütőben 150°C-os sütőben és 20-25 percig szárítjuk.
- Miután kihűlt egyenletesen felvágjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2518091224
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.