SütiSári

Semmi más csak sütés

Almás krémes

almas.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 280 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek. tej

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6 db alma
  • 2 kk. fahéj
  • 2 kk. citromlé
  • 195 darált dió
  • 200 g kristálycukor

 

Habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor

 

Elkészítése:

  1. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a darált diót, a fahéjat és a kristálycukrot.
  3. Szárazon összekeverjük a lisztet a sütőporral.
  4. A szobahőmérsékletű vajat összekeverjük a porcukorral és kihabosítjuk.
  5. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet.
  6. Kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  7. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük a lemezen.
  8. Ráhelyezzük a tölteléket a tésztára és előmelegített 180°C-os sütőben 25 percig sütjük.
  9. Tűpróbával ellenőrizzük.
  10. A tojásfehérjét kristálycukorral kihabosítjuk.
  11. Egyenletesen elkenjük a tojáshabot.
  12. Visszatesszük a sütőben 150°C-os sütőben és 20-25 percig szárítjuk.
  13. Miután kihűlt egyenletesen felvágjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2518091224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása