SütiSári

Semmi más csak sütés

Almás-fahéjas csiga

dsc_7687.jpg

Hozzávalók:

  • 125 ml víz
  • 40 g méz
  • 5 g szárított élesztő
  • 260 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 45 g vaj
  • 1 db narancs reszelt héja

Almás Töltelékhez:

  • 2 db alma
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 15 g vaj

Fajhéjas részhez:

  • 35 g kristálycukor
  • 40 g barnacukor
  • 2 kiskanál fahéj

+ 40 g durvára tört dió

A tészta lekenéséhez:

  • 30 g vaj

Ricotta sajt a tetejére:

  • 80 g ricotta
  • 120 g porcukor
  • 2 evőkanál tej

Előkészítése:

  1. A meleg vizet a mézet összekeverjük és felfuttatjuk benne a száraz élesztőt.(kb. 15 percig)
  2. A lisztet, a sót, a narancshéját, a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját végül az olvasztott vajat hozzáadjuk és géppel kigyúrjuk a tésztát.
  3. Duplájára kelesztjük kb. 1 óráig meleg helyen.
  4. Az almákat megpucoljuk és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és vajat, puhára főzzük.
  5. A fahéjat, a cukrokat szárazon, összekeverjük.
  6. A tésztát kinyújtjuk, lekenjük vajjal, megszórjuk durvára tört dióval és fahéjas keverékkel. Ráhelyezzük az almás tölteléket.
  7. Feltekerjük a tésztát és ujjnyi vastagúra vágjuk a csigákat.
  8. 20 percig kelesztjük a csigákat.
  9. Előmelegített 175°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  10. A ricottát, a porcukorral és tejjel habverővel elkeverjük.
  11. A kihűlt a csigákat leöntjük a ricottás keverékkel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1218090988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása