Hozzávalók:
- 125 ml víz
- 40 g méz
- 5 g szárított élesztő
- 260 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 45 g vaj
- 1 db narancs reszelt héja
Almás Töltelékhez:
- 2 db alma
- 1 evőkanál kristálycukor
- 15 g vaj
Fajhéjas részhez:
- 35 g kristálycukor
- 40 g barnacukor
- 2 kiskanál fahéj
+ 40 g durvára tört dió
A tészta lekenéséhez:
- 30 g vaj
Ricotta sajt a tetejére:
- 80 g ricotta
- 120 g porcukor
- 2 evőkanál tej
Előkészítése:
- A meleg vizet a mézet összekeverjük és felfuttatjuk benne a száraz élesztőt.(kb. 15 percig)
- A lisztet, a sót, a narancshéját, a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját végül az olvasztott vajat hozzáadjuk és géppel kigyúrjuk a tésztát.
- Duplájára kelesztjük kb. 1 óráig meleg helyen.
- Az almákat megpucoljuk és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és vajat, puhára főzzük.
- A fahéjat, a cukrokat szárazon, összekeverjük.
- A tésztát kinyújtjuk, lekenjük vajjal, megszórjuk durvára tört dióval és fahéjas keverékkel. Ráhelyezzük az almás tölteléket.
- Feltekerjük a tésztát és ujjnyi vastagúra vágjuk a csigákat.
- 20 percig kelesztjük a csigákat.
- Előmelegített 175°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- A ricottát, a porcukorral és tejjel habverővel elkeverjük.
- A kihűlt a csigákat leöntjük a ricottás keverékkel.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1218090988
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.