Esplanade szálloda főszakácsa kreálta 1935-ben, az Ausztráliában éppen vendégszereplő, rendkívül népszerű, híres orosz balerina, Anna Pavlova tiszteletére. Ma már minden családnak megvan a maga Pavlova-receptje.
Hozzávalók 12 db mini pavlovához:
- 75 g tojásfehérje
- 175 g kristálycukor
- 45 g víz
A vízből és a cukorból készítünk egy cukorszirupot,amit 118°C-ig főzünk fel. Közben a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Utána a cukorszirupot egyenletes sugárba beleöntjük a tojásfehérjébe. Kihűlésig habbá verjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egy evőkanál tésztát helyezzük és kenőkés segítségével mini torta formázzunk. Fontos hogy a mini pavlovának legyen fala és egy kis mélyedése. Előmelegített sütőben 110°C-on 75 percig szárítjuk (alsó- felső sütés).
A hozzávalók a töltelékhez:
- 3 db sárgabarack
- pár csepp citromlé
- 3 evőkanál kristálycukor
- 75 ml habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 2 kiskanál zselatinpor
- 2 kiskanál víz
A sárgabarackokat felkockázzuk és botmixerrel átpürésítjük. Egy gyorsforralóban felforraljuk a pürét és hozzáadjuk a kristálycukrot és a citromlevet. Utána a tejszínt habbá verjük (kb. 70%-ig).Hozzáadjuk a porcukrot, habfixálót és a kihűlt sárgabarack keveréket .A zselatint hideg vízbe áztatjuk pár percig ,utána mikróban egy kicsit megmelegítjük . A krémből egy kicsit hozzáadunk a zselatinhoz , majd belekeverjük sárgabarackos krémhez.
Habzsákba töltjük a krémet és a pavlova tetejére helyezzük. Díszíthetjük friss bogyós gyümölcsökkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.