SütiSári

Semmi más csak sütés

Húsvéti torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg laktóz mentes vaj
  • 10 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál vanília paszta vagy 1 evőkanál vaníliás cukor

dsc_4253.jpg

Elkészítése:

A lisztet és porcukrot szárazon elkeverjük, utána a lisztet elmorzsoljuk a felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliát és a tojást. Összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőben pihentetjük. Egy A4-es papíron tetszőlegesen rajzolunk egy tojás alakú sablont és kivágjuk. A sütőt előmelegítjük  180°C-ra(alsó-felső sütés).

A tésztát kivesszük a hűtőből és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. A tésztára ráhelyezzük a sablont, pizza vágóval körbevágjuk. Kb.3 db-ot szaggatjuk ki. Rátekerjük a tésztát a nyújtófára és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőben 10-15 percig készre sütjük.

Krémje:

  • 5 dl laktóz mentes tejszín (legalább 35%-os)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 kiskanál vanília paszta
  • pár csepp citrom leve
  • 2 csomag habfixáló
  • 20 g zselatin

A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot,a vaníliát,a habfixálót és a citrom levét. A zselatinhoz annyi vizet adjuk, hogy ellepje és mikróban felmelegítjük. A zselatinhoz adjuk pár kanál krémet és öntsük a többi krémhez. Óvatosan keverjük el ,úgy hogy a hab ne törjön össze. Majd utána sima csöves habzsába töltjük a krémet és a videóban a látható módon díszítjük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8218085940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása