Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg laktóz mentes vaj
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 kiskanál vanília paszta vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet és porcukrot szárazon elkeverjük, utána a lisztet elmorzsoljuk a felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliát és a tojást. Összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőben pihentetjük. Egy A4-es papíron tetszőlegesen rajzolunk egy tojás alakú sablont és kivágjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra(alsó-felső sütés).
A tésztát kivesszük a hűtőből és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. A tésztára ráhelyezzük a sablont, pizza vágóval körbevágjuk. Kb.3 db-ot szaggatjuk ki. Rátekerjük a tésztát a nyújtófára és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőben 10-15 percig készre sütjük.
Krémje:
- 5 dl laktóz mentes tejszín (legalább 35%-os)
- 10 dkg porcukor
- 2 kiskanál vanília paszta
- pár csepp citrom leve
- 2 csomag habfixáló
- 20 g zselatin
A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot,a vaníliát,a habfixálót és a citrom levét. A zselatinhoz annyi vizet adjuk, hogy ellepje és mikróban felmelegítjük. A zselatinhoz adjuk pár kanál krémet és öntsük a többi krémhez. Óvatosan keverjük el ,úgy hogy a hab ne törjön össze. Majd utána sima csöves habzsába töltjük a krémet és a videóban a látható módon díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.