A Halloween egy ősi kelta ünnep,amit október 31-én tartanak. Ennek az ünnepélyére készítettem el ezt a sajttortát.
Hozzávalók az alaphoz:
- 280 g zabkeksz
- 60 g kristálycukor
- 90 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 230 g kristálycukor
- 360 g édes burgonya püré
- 5 db tojás
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 3 ½ evőkanál liszt
- ízlés szerint gyömbér és szerecsendió
Először az édesburgonyát előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Egy 21 cm-es szilikonos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük vagy,ha kapcsos formánk van, akkor 3-4 réteg alufóliába csomagoljuk és kössük át egy madzaggal (ne műanyaggal, az megolvad),hogy ne tudjon a víz belefolyni. A kekszet, a cukrot és az olvasztott vajat egy aprító gépben összedolgozzuk és a tortaformába nyomkodjuk. Előmelegített 180°C-os sütőben 10-15 perc alatt elő sütjük. A mascarponét habosra keverjük és hozzáadjuk az édesburgonya pürét, a tojásokat, a cukrot,a lisztet , a sót és végül a fűszereket. A krémet a keksz alapra öntjük. Egy tepsibe tesszük a formát és az aljára 0.5 liter vizet öntünk. Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 15 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 120°C-ra és 60-70 percig sütjük. Itt a Haloween ezért sütőtökös habcsókokkal díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.