SütiSári

Semmi más csak sütés

Édesburgonyás sajttorta

A Halloween egy ősi kelta ünnep,amit október 31-én tartanak. Ennek az ünnepélyére készítettem el ezt a sajttortát.

dsc_5325.jpg

Hozzávalók az alaphoz:

  • 280 g zabkeksz
  • 60 g kristálycukor
  • 90 g olvasztott vaj

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 230 g kristálycukor
  • 360 g édes burgonya püré
  • 5 db tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 3 ½ evőkanál liszt
  • ízlés szerint gyömbér és szerecsendió

Először az édesburgonyát előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Egy 21 cm-es szilikonos  tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük vagy,ha kapcsos formánk van, akkor  3-4 réteg alufóliába csomagoljuk és kössük át egy madzaggal (ne műanyaggal, az megolvad),hogy  ne tudjon a víz belefolyni. A kekszet, a cukrot és az olvasztott vajat egy aprító gépben összedolgozzuk és a tortaformába nyomkodjuk. Előmelegített 180°C-os sütőben 10-15 perc alatt elő sütjük. A mascarponét habosra keverjük és hozzáadjuk az édesburgonya pürét, a tojásokat, a cukrot,a lisztet , a sót és végül a fűszereket. A krémet a keksz alapra öntjük.  Egy tepsibe tesszük a formát és az aljára 0.5 liter vizet öntünk.  Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 15 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 120°C-ra és 60-70 percig sütjük. Itt a Haloween ezért sütőtökös habcsókokkal díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7218085978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása