SütiSári

Semmi más csak sütés

Szalagos ez a fánk, szívből süti Sárikánk

dsc_4122_1.jpg

dsc_4128_1.jpg

dsc_4143_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 60 g vaj
  • 40 g kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 1 tk. só
  • 1 db citrom reszelt héja

 

Elkészítése:

  1. A lisztet összekeverjük a sóval és cukorral.
  2. Hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék hozzávalókat a tésztához.
  3. Majd összegyúrjuk őket.
  4. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztánkat.
  5. Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és szív alakú szaggatóval fánkokat szaggatunk belőle. Ezután letakarva további 15 percig pihentetjük.
  6. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk.
  7. A fánkokat kis adagokban kezdjük el sütni, lefedjük egy fedővel az edényt.
  8. Ha megsültek, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük.
  9. Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2518782926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása