Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 60 g vaj
- 40 g kristálycukor
- 2 dl tej
- 4 db tojássárgája
- 30 g élesztő
- 1 tk. só
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A lisztet összekeverjük a sóval és cukorral.
- Hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék hozzávalókat a tésztához.
- Majd összegyúrjuk őket.
- Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztánkat.
- Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és szív alakú szaggatóval fánkokat szaggatunk belőle. Ezután letakarva további 15 percig pihentetjük.
- Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk.
- A fánkokat kis adagokban kezdjük el sütni, lefedjük egy fedővel az edényt.
- Ha megsültek, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük.
- Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2518782926
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.