SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez a kalács foszlós, puha, aki eszi, az meg nem unja

dsc_0378_1.jpg

dsc_0383_1.jpg

dsc_0388_1.jpg

dsc_0389_1.jpg

dsc_0390_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 2,5 dl olaj
  • 25 g vaj
  • 20 g kristálycukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 db tojás
  • 25 g élesztő
  • 20 g só

 forgatáshoz:

  • mák
  • szezámmag

 

Elkészítése:

  1. A vizet, szedjük ketté. Az egyik vízbe keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. A hozzávalókat összeöntjük. Jól dagasszuk ki a tésztát.
  2. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  3. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
  4. 8 egyenlő részre osztjuk.
  5. A videóban látható módon formázzuk meg a barheszeket.
  6. A tepsire helyezzük őket.
  7. Fél órára meleg helyen, lefedve újból kelesztjük őket.
  8. A barheszek tetejét lekenjük egész felvert tojással.
  9. Ezután forgassuk meg a tálba kiöntött mákban és szezámmagban őket.
  10. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8218493552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása