A tésztához:
- 400 g finomliszt
- 50 g olaj
- 1 ek. cukor
- 250 g tej (langyos)
- 25 g élesztő
A töltelékhez:
- 150 g margarin (lágy)
- 1 db tojássárgája
- 1 ek. só
A tetejére:
- 1 db tojás
- 20 dkg sajt (reszelt)
Elkészítése:
- A margarin, a tojássárgáját és a sót egy tálban összekeverjük.
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
- Nem kell a tésztát keleszteni.
- A tésztát kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a margarinos töltelékkel és feltekerjük.
- 2-3 cm darabokra vágjuk, tetejüket lekenjük tojással, megszórjuk tetszés szerint sajttal.
- Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük a vajdasági sóst (Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718290841
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.