SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez a tekeredő sós süti, a rossz kedvedet elüti

dsc_9977_1.jpg

dsc_9991_1.jpg

 

 

A tésztához:

  • 400 g finomliszt
  • 50 g olaj
  • 1 ek. cukor
  • 250 g tej (langyos)
  • 25 g élesztő

A töltelékhez:                            

  • 150 g margarin (lágy)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. só

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg sajt (reszelt)

Elkészítése:

  1. A margarin, a tojássárgáját és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
  3. Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
  4. Nem kell a tésztát keleszteni.
  5. A tésztát kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra, megkenjük a margarinos töltelékkel és feltekerjük.
  6. 2-3 cm darabokra vágjuk, tetejüket lekenjük tojással, megszórjuk tetszés szerint sajttal.
  7. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük a vajdasági sóst (Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2818290841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása