SütiSári

Semmi más csak sütés

A Grincs is megnyalná a tíz ujját és a száját, ha ezzel a tortával csillapítanád étvágyát

dsc_9962.jpg

dsc_9899_1.jpg

dsc_9906_1.jpg

dsc_9914_1.jpg

 

dsc_9923_1.jpg

 

Hozzávalók a keksz alaphoz:

  • 800 g darált háztartási keksz
  • 500 ml tej
  • 5 ek. kakaópor
  • 200 g porcukor (ízlés szerint)
  • 40 g kókuszreszelék

A krémhez:

  • 500 g mascapone
  • 250 g porcukor (ízlés szerint)
  • 200 g kókuszreszelék (ízlés szerint)
  • 100 g vaj

Elkészítés

  1. A puha vajat és a mascarponét keverjük jól ki a porcukorral, keverjük hozzá a kókuszreszeléket és tegyük félre.
  2. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. A folyadékot fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  3. 0sztjuk el 5 részre a tortamasszát. Szórjunk kókuszreszeléket a deszkára és azon nyújtsuk ki a lapokat. Tegyük a kinyújtott lapra a 20 cm-es tortaforma alját és vágjuk körbe. A többi tészta masszával is így járjunk el. A leesett tésztamasszát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki téglalapra, kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. Ebből lesz a díszítés majd a tetejére.
  4. A lapokat egyenként rakjuk egymásra, miután a tetejüket megkentük a krémmel
  5. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd szeleteljük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018286547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása