SütiSári

Semmi más csak sütés

Álmos almás helyett, almás mákos a kedvenc

dsc_9674_1.jpg

dsc_9685_1.jpg

 

 

Hozzávalók töltelékhez:

  • 3 - 4 db alma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve
  • 2 ek. darált háztartási keksz
  • 2 tk. fahéj
  • 170 g darált mák
  • 100 g cukor
  • 100 ml víz

Az összeállításhoz

  • 2 csomag réteslap
  • 100 g olvasztott vaj

 

  1. A töltelékhez az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a darált háztartási keksszel és a fahéjjal együtt. A mákot a cukorral és a vízzel kevergetve felforraljuk. A mákos masszát összekeverjük az almával, és félretesszük.
  2. Vizes konyharuhára tesszük az első réteslapot, majd megkenjük vajjal a tetejét, rátesszük a követkő lapot, újra vajjal lekenjük és ezt ismételjük míg el nem fogy a réteslap.
  3. Ráhelyezzük a tölteléket a tésztára és megszórjuk darált háztartatási keksszel.
  4. Végül feltekerjük a tésztát és lekenjük a tetejét olvasztott vajjal.
  5. Megszúrjuk a tészta tetejét villával és előmelegített 190°C-os sütőben 18-20 percig aranybarnára sütjük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6118272973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása