Hozzávalók töltelékhez:
- 3 - 4 db alma
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ citrom leve
- 2 ek. darált háztartási keksz
- 2 tk. fahéj
- 170 g darált mák
- 100 g cukor
- 100 ml víz
Az összeállításhoz
- 2 csomag réteslap
- 100 g olvasztott vaj
- A töltelékhez az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a darált háztartási keksszel és a fahéjjal együtt. A mákot a cukorral és a vízzel kevergetve felforraljuk. A mákos masszát összekeverjük az almával, és félretesszük.
- Vizes konyharuhára tesszük az első réteslapot, majd megkenjük vajjal a tetejét, rátesszük a követkő lapot, újra vajjal lekenjük és ezt ismételjük míg el nem fogy a réteslap.
- Ráhelyezzük a tölteléket a tésztára és megszórjuk darált háztartatási keksszel.
- Végül feltekerjük a tésztát és lekenjük a tetejét olvasztott vajjal.
- Megszúrjuk a tészta tetejét villával és előmelegített 190°C-os sütőben 18-20 percig aranybarnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr618272973
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.