SütiSári

Semmi más csak sütés

Karácsony előtt görög ízek otthonra, ehhez nincs szükség nagy varázslóra

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. fehérbors
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • fűszer paprika
  • 3 kk. oregánó
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Tegyünk a hús kivételével mindent egy tálba, alaposan keverjük őket össze.
  2. A húst vágjuk fel darabokra.
  3. Tegyünk bele a pácba úgy, hogy a húsdarabokat bevonja.
  4. Majd tegyük be a hűtőbe minimum egy éjszakára.
  5. Ha letelt az idő, vegyük ki a húst a pácból, majd hagyjuk pihenni a pulton, míg szobahőmérsékletű nem lesz.
  6. Ha szobahőmérsékletű, dobjuk rá a forró olajon lévő serpenyőre és süssük készre.
  7. Táljuk pitával és tzatzikival.

dsc_8004_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5318260061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása