A tésztához:
- 25 g friss élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 tk. kristálycukor
- 500 g finomliszt
- 15 g só
- 2 ek. étolaj
A szószhoz:
- 2 ek étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata
- só, bors
- 2 tk. szárított oregánó
- 2 tk. szárított bazsalikom
A feltéthez:
- 200 g trappista sajt
- 300 g gépsonka
- 3 db kaliforniai paprika
- 200 g morzsolt csemegekukorica
- 16 db koktélparadicsom
A mini pizzák elkészítéséhez az élesztőt a langyos vízbe elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és hagyjuk 10-15 percet állni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet kézzel vagy dagasztógéppel kidagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk 50-60 percet állni, hogy megkeljen a tészta.
A pizzaszószhoz közepes lángon olajat hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd ráöntjük a passatát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük az oregánót és a bazsalikomot is. Az egészet összeforraljuk, és félretesszük.
Ha megkelt a tészta, 12 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formázunk belőlük és egy tepsin, fólia alatt hagyjuk 15 percet kelni. A sonkát kb. 1,5 centis téglalapra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát pedig apró darabokra vágjuk. Enyhén olajos kézzel elkezdjük megformázni a tésztát. Kis kör alakot kell formáznunk, aminek van egy kis pereme. Megkenjük a tésztákat a paradicsomszósszal, tetszőlegesen feltesszük rájuk a feltétet és megszórjuk a trappistával. Előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig süssük a mini pizzákat.
.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.