SütiSári

Semmi más csak sütés

Nincsen sok meglepi, csak egy kis kinder csoki

 

dsc_9236_1.jpg

dsc_9248_1.jpg

dsc_9266_1.jpg

dsc_9272_1.jpg

 

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 150 g olaj
  • 200 g liszt
  • 50 g tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 25 g kakaópor

A krémhez:

 

  • 80 g porcukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 250 g habtejszín
  • 3 ek. nutella

kinder burkolása:

  • 200 g étcsoki
  • 25 g vaj
  • 35 g tejszín

 

Elkészítése:

 

  1. A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  2. Hozzászitáljuk a sóval, a sütőporral, a kakaóporral elkevert lisztet. Addig keverjük míg homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert a hab összetörik!
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  4. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  5. Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
  6. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
  7. A piskótát félbe vágjuk.
  8. A tejszínt habbá verjük.
  9. A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét, a vanília aromát.
  10. Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
  11. A krémet ketté osztjuk. Az egyik krémbe nutellát keverünk a másikba porcukrot adunk.
  12. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik piskóta lapot.
  13. A lap tetejére a nutellás krém felét egyenletesen elkenjük rajta.
  14. A fehér krémet elsimítjuk a nutellás krém tetején és ráhelyezzük a piskóta másik felét.
  15. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a kinder chocofresh szeletet.
  16. Eltávolítjuk a keretet majd a csokit, a vajat és a tejszínt a mikróban felmelegítjük.
  17. Lekenjük vele a sütemény tetejét a csokival és újra a hűtőben tesszük fél órára.
  18. Ha a csoki megkötött, akkor szeleteljük a sütit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7418251459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása