SütiSári

Semmi más csak sütés

Sajtkészítés kész varázslás, házi tej kell hozzá semmi más

 

 

dsc_7244_1.jpgHozzávalók:

  • 1,5 liter friss házi tej
  • 2 ek ecet (9%)
  • 1 ek só

 

Elkészítés:

  1. A tejet öntsük magas falú lábasba, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről és keverjük hozzá az ecetet, utána keverjük meg és várjunk, amíg a tej szétválik savóra és túróra. Ezután pihentessük, míg langyosra nem hűl, szedjük tiszta vászonkendőre vagy konyharuhára,
  2. Hozzáadjuk a sót és fűszereket. Ha az írót nem szeretnénk kidobni, akkor előbb ne adjuk hozzá a sót és a fűszereket. De ezt a részt mindenki úgy csinálja ahogyan szeretné.
  3. Fogjuk össze a vászonkenőben lévő sajtot és tegyük szűrőbe 1 órát, hogy kicsepegjen belőle a felesleges folyadék.
  4. Ezután óvatosan csomagoljuk ki, helyezzük szűrőbe, a szűrő alá tál is kerüljön, ebbe csepeghet a felesleges folyadék. Az így készült friss sajt tetejére tegyünk folpackot és tegyünk a sajt tetejére nehezéket. Így tegyük a hűtő egy éjszakára.
  5. A letelt idő után a sajtot csomagoljuk ki és fogyasszuk el. Hűtőben egy hétig tárolható a sajt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5418249161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása