Hozzávalók:
- 1,5 liter friss házi tej
- 2 ek ecet (9%)
- 1 ek só
Elkészítés:
- A tejet öntsük magas falú lábasba, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről és keverjük hozzá az ecetet, utána keverjük meg és várjunk, amíg a tej szétválik savóra és túróra. Ezután pihentessük, míg langyosra nem hűl, szedjük tiszta vászonkendőre vagy konyharuhára,
- Hozzáadjuk a sót és fűszereket. Ha az írót nem szeretnénk kidobni, akkor előbb ne adjuk hozzá a sót és a fűszereket. De ezt a részt mindenki úgy csinálja ahogyan szeretné.
- Fogjuk össze a vászonkenőben lévő sajtot és tegyük szűrőbe 1 órát, hogy kicsepegjen belőle a felesleges folyadék.
- Ezután óvatosan csomagoljuk ki, helyezzük szűrőbe, a szűrő alá tál is kerüljön, ebbe csepeghet a felesleges folyadék. Az így készült friss sajt tetejére tegyünk folpackot és tegyünk a sajt tetejére nehezéket. Így tegyük a hűtő egy éjszakára.
- A letelt idő után a sajtot csomagoljuk ki és fogyasszuk el. Hűtőben egy hétig tárolható a sajt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5418249161
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.